Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 9 Eylül itibariyle Netflix'te yayınlanmaya başlanacak olan ve 11 yaşındaki bir çocuğu konu alan filmle ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya göre bakanlık gerekli tedbirlerin alınması ve filmin değerlendirilmesi için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle resmî yazı ile talepte bulundu.

RTÜK’TEN AÇIKLAMA

Bakanlığın başvurusuyla ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

* Geleceğimizi sağlıkla şekillendirebilmek adına çocuklarımızı korumak için RTÜK olarak her yerde koşulsuz var olmaya devam edeceğiz.

* Kırmızı çizgimiz olan yavrularımızı muhafaza etmeye yönelik her türlü tedbiri almakta ve bu mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız.

BAKANLIK NE DEMİŞTİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şunlar denilmişti:

* “Netflix” isimli yayın platformunda, 9 Eylül 2020 itibariyle yayınlanmaya başlanacak olan ve 11 yaşındaki bir çocuğu konu alan bir filmle ilgili olarak aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması gereği duyulmuştur:

* Netflix, söz konusu filmin tanıtımında “dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan” bir çocuk tanımlanmasında bulunmuş, yine “çocuk filmi” görüntüsündeki yapımı izlemek için abonelerine izleyici kitle yaşının 18 yaş ve üzeri olduğu bilgisini paylaşmıştır.

* Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, filmin, çocukların ihmal ve istismara açık hale gelmelerine neden olabileceği ve psikososyal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiştir.

* Konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınması ve filmin değerlendirilmesi için Bakanlığımız tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle resmî yazı ile talepte bulunulmuştur.

* Çocuklarımızın her hangi bir mecrada metalaştırılmasına, ihmal ve istismara açık hale getirilmesine karşı her daim mücadelemizi sürdüreceğiz.

Netflix'te yayınlanacak filme ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı

 

Netflix 'deneme üyeliği' uygulamasını bu kez ücretli olarak başlattı