“Rusya'nın Facebook”u olarak bilinen Vkontakte.ru sitesinin kurucusu Pavel Durov, sitedeki yüzde 12 hissesini 400 milyon dolara satarak, 30 yaşında büyük bir başarıya imza attı. Rusya'nın önde gelen GSM operatörü Megafon’un Genel Müdürü İvan Tavrin’in Durov’un hisselerini satın aldığı yazıldı.


 
Vedomosti gazetesinin haberine göre Durov, “Son yıllarda mal varlığımı aktif olarak elden çıkarıyorum. Mobilyadan gayrimenkule ve şirketlere kadar sahip olduğum ne varda satıyorum. Servetimin en büyük kısmı olan, Vkontakte.ru’daki yüzde 12 hisselerimi de elden çıkarıyorum” açıklamasını yaptı.
 
Satış bedeli basın yansımazken, Vkontakte’nin değerinin 3-4 milyar dolar olarak hesaplandığına dikkat çekiliyor.
 
Hisselerini elden çıkaran Durov’un, yakın vadede şirketteki genel müdürlük görevini de bırakabileceği tahmin ediliyor.
 
Vkontakte’nin yaklaşık yüzde 40 hisselerini elinde bulunduran, Megafon’un da sahibi ünlü oligark Alişer Usmanov’un, artık dolaylı olarak Vkontakte’nin yüzde 52 hisselerini kontrol ettiğine de dikkat çekiliyor.
 
Diplomat bir ailenin oğlu olarak hayatının büyük bölümünü İtalya'da geçiren Durov, gölgede kalmayı tercih eden bilgisayar programcısı abisi Pavel'in büyük katkısıyla başladığı ilte büyük başarı öyküsüne imza attı. Pavel, geçen yıl şirketinin St. Petersburg'daki ofisinin penceresinden sokağa avuç avuç para saçarken fotoğraflanmış ve tepki toplamıştı.