Sosyal medya sitesi Twitter, yaptığı bir blog açıklamasında korona aşısı ile ilgili yanlış bilgilendirmeye yönelik tweetlerin kaldırılacağını belirtti. Firma, “halkı kasıtlı olarak kontrol etmeyi amaçlayan veya komplo teorilerini barındıran tweetler kaldırılacaktır. Yanlış bir şekilde salgının var olmadığını veya “geniş çapta çürütülmüş” iddiaları benimseyen tweet’ler de kaldırılabilir” ifadelerini kullandı. Yeni politikanın uygulanmasına önümüzdeki hafta başlanılacağı aktarıldı.

Firma tıpkı 2020 seçimleri boyunca kullanıcıları doğrulanmış oylama bilgilerine yönlendirmesine yarayan etiketli tweetlere benzer şekilde, yetkili halk sağlığı bilgilerine bağlantı sağlayabilmeyi umuyor. Böylece de gelecek yılın başlarında aşı komplo teorilerini barındıran tweet’leri etiketleyip bunlara uyarılar yerleştirmeyi hedefliyor. 

Blog gönderisinde ayrıca, “Bu politikayı, dünyadaki yerel, ulusal ve küresel halk sağlığı yetkilileriyle yakın istişare içinde uygulayacağız ve yaklaşımımızda şeffaf olmaya çalışacağız” denildi. 

Son olarak yeni kuralların, bu yılın başlarında Twitter tarafından uygulamaya konulan korona ile ilgili politikaları genişlettiğini de belirtelim. Mart ayında site, keşfet sayfasına bir Kovid-19 barı koymuş ve platformunda bilgi akışı sağlamak için Dünya Sağlık Örgütü gibi kuruluşlarla ortaklık kurmuştu.

Telegram çöktü

Çin, yörüngeye iki uydu gönderdi

İngiltere 'Online Güvenlik Yasa Tasarısı'nı açıkladı

'Yerli 5G teknolojisi altyapısı kurmadan 5G'ye geçmeyeceğiz'

Youtube, Türkiye'de temsilcilik açacak

TikTok’a bir rakip de Reddit’ten geliyor