Qualcomm, Apple, Samsung, Sony, Microsoft derken, giderek kızışan "giyilebilir teknoloji" pazarının yeni ürünü akıllı saatin şimdilik en güçlü adayı Samsung olacak gibi görünüyor.
Güney Koreli Samsung’un önümüzdeki hafta düzenleyeceği Galaxy Note III etkinliğinde, Galaxy Gear adını verdiği akıllı saati teknolojiseverlerle buluşturacağı bir süredir konuşuluyordu. Samsung şirketinin başkan yardımcısı olan Lee Young-hee tarafından The Korea Times ile yapılan bir röportajda, akıllı saat Galaxy Gear’in Berlin’de düzenlenecek IFA fuarındaki etkinlikte tanıtılacağı doğrulandı.

Giyilebilir teknolojide ses getiren Google Glass’ın ardından tanıtılacak olan Galaxy Gear akıllı saatin mobil pazarda nedenli bir rekabetin yaşanacağını şimdiden teknoloji dünyasına göstermiş oldu. Samsung’un etkinliğinden bir hafta sonra 10 Eylül’de etkinlik düzenleyeceğine kesin gözüyle bakılan Apple’ın da bu tarihte iWatch isimini vermeyi planladığı saati tanıtması durumunda, 2014 girerken akıllı saat modası tüm dünyayı sarabilir.