Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ürettiği akıllı telefon modelleri sayesinde son yıllarda pazar liderliğini kimseye kaptırmadı. Ancak 2014 yılının ilk altı ayında şirket istediği başarıyı yakalayamadı.
Şirketin bu durumu analistler ve uzmanlar tarafından hazırlanan raporlarda ortaya çıkmıştı. Yayınlanan raporlarda, Çin ve Hindistan menşeli telefon üreticileri, Asya pazarında Samsung'u olumsuz şekilde etkilediği ortaya kondu. 
Samsung, yaptığı açıklama ile bugüne kadar hakkında yayınlanan pazar payı kaybettiğini belirten raporlara resmiyet kazandırdı.
Samsung, 2014 yılının ilk altı ayında, geçen yıla oranla 1,9 puanlık düşüş yaşayarak yüzde 24,9'a geriledi. Toplamda 223 milyonun üzerinde telefon dağıtımı yapan şirketin, bu dönemde elde ettiği kâr yüzde 19,5 düşerek 6,11 milyar dolar seviyesine indi.
Asyalı yeni oyuncuların akıllı telefon pazarına girmesi ve yüksek modelli cihazlarda yaşanan pazar doygunluğundan dolayı satışların düşmesi, Samsung'un pazarda gerilemesine neden oldu. Ancak Samsung, bu durumu tersine çevirmek ve pazar payını tekrar arttırmak için yeni modeller ile atağa kalkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta metal çerçeveli Galaxy Alpha modelini duyuran şirket, kısa bir süre içinde Galaxy Note 4 ve ardından Galaxy S6 modelini piyasaya sürerek, kaybettiği pazar payını geri kazanmak istiyor.