Samsung, Amerika ve dünya pazarında daha aktif olmak, yeni teknolojik gelişmelerden geri kalmamak için Silikon Vadisi'nde ofis kuruyor. Samsung’un California'daki Silikon Vadisi'nde kurmayı planladığı ofisi, dünyanın her yerinde rekabet yaşadığı rakibi Apple’ın merkez ofisine sadece 20 dakika mesafede inşa ediyor. Samsung tarafından atılan bu adım, rekabetin Silikon Vadisi'nde de süreceği söylentilerine neden oldu.

Herkesin çalışmak için can attığı "Silikon Vadisi Kampüsleri" kervanına Samsung da katıldı. Apple'ın dev kampüsüne 20 dakika mesafe bir merkez oluşturmaya karar veren teknoloji devi, diğerlerini gölgede bırakacak bir alan inşa etmeye hazırlanıyor.

300 milyona mal olacak yeni kampüs, 2 bin civarında araştırma geliştirme ve satış çalışanının kullanımına sunulanacak. NBBJ mimarlık şirketinin tasarlayacağı alanda, 2 adet 10 katlı kulenin yanı sıra çalışanların kullanımı için fitness, kafeterya, dev bir yeşil gibi pek çok imkan bulunacak.
 
2015 yılına kadar tamamlanması planlanan yeni merkez ile Samsung da Silikon Vadisi'nde Apple ve Google gibi  önemli teknoloji devlerinin arasında yerini almış olacak.
 
Samsung, kısa bir süre önce de yine California Menlo Park'ta yeni bir "İnovasyon ve Strateji Merkezi" inşa etmişti.