Günye Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, yeni Galaxy Tab S serisi tabletlerini New York'ta düzenlediği etkinlikle tanıttı. Tablet pazarının lideri olmak isteyen şirket yeni modellerini gelmiş geçmiş en iyi tablet olarak duyurdu.
 
8,4 inç ve 10,5 inç boyutlarında iki farklı boyutta ekran seçeneği sunan Galaxy Tab S serisin, Wi-Fi bağlantılı ve LTE bağlantılı iki versiyonda satılacak.


 
Samsung, Galaxy Tab S serisi tabletlerin hepsinde 2500 x 1600 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran kullandı. Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle gelen yeni seride, sekiz çekirdekli Samsung Exynos işlemci, 3 GB RAM, 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı seçenekte dahili depolama alanı ve 128 GB'ta kadar microSD kart desteği bulunuyor.


 
Tasarım bakımından Galaxy S5'i andıran Galaxy Tab S serisinde, parmak izi tarayıcısı, arama yanıtlama, Ultra Güç Koruma Modu ve LTE özellikli modellerde daha yüksek indirme hızlarının görülmesini sağlayan Wi-Fi Booster özelliği bulunacak.
 
Galaxy Tab S serisi, 6.6 mm.’lik kalınlığıyla rakibi iPad ve bir önceki Galaxy tablet serisi Galaxy TabPRO'dan daha ince bir tasarımla karşımıza çıkıyor.
 
ABD’de temmuz ayında satışa sunulacak cihazların, 8.4 inç modeli 399 dolar, 10.5 inç modeli 499 dolar fiyat etiketi ile tüketicilerle buluşacak.