Google'ın dün akşam San Fransisco'da düzenlediği I/O etkinliğinde, Android Wear işletim sistemi ile çalışan ilk akıllı saat Samsung Gear Live’ı duyurdu.
 
Google’ın akıllı saatler için duyurduğu Android Wear’i duyurmasının ardından, bu sistemle çalışacak akıllı saatleri de etkinlikte duyurdu. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Tizen inadından vazgeçerek, Google’ın giyilebilir cihazlar için özel tasarladığı Android Wear’ı benimsedi.

video##828##player
 
Şirketin Android Wear işletim sistemi ile çalışan ilk akıllı saati Gear Live'ın tasarımı, daha önceki cihazları Gear 2 ve Gear 2 Neo’ya benziyor. 1,2 GHz işlemci ve 512 MB bellekle çalışan Gear Live, 4 GB dahili depolama alanına ve 1,63 inç Super AMOLED (320x320p) ekrana sahip.
Gear Live, ivme ölçer, jiroskop ve IP67 toza ve suya dayanıklılık özellikleri ile donatılmış. 300 mAh pili ile 2-3 gün kesintisiz bir kullanım deneyim vaat eden saat, Bluetooth 4.0 ile Android’li cihazlara bağlanabiliyor.
 
Samsung Gear Live, 7 Temmuz’da siyah ve mor renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Cihaz ayrıca bugün itibarıyla Google Play aracılığıyla siparişe sunulacağı belirtildi. Fiyatı ise açıklanmadı.