Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, Apple'a karşı kendi evinde açtığı patent davasını sürpriz bir şekilde kaybetti.
Apple ile küresel boyutta bir dizi yasal savaş yürüten Samsung, bazı Apple ürünlerinin mobil cihazlarda kullanılan mesajlaşma teknolojisi ile ilgili üç patentini ihlal ettiğini iddia etmişti.
Güney Koreli şirket, rakibi Apple'ın iPhone 4s ve iPhone 5 modellerinde kendisine ait olan üç patentin ikisinin ihlal edildiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuştu.
Ancak Seul mahkemesi sürpriz bir şekilde Samsung'un aleyhine karar aldı.  
Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Mahkeme tarafından alınan bu kararı beklemiyorduk, karar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Patent ve fikir haklarımızı korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz," ifadelerine yer verildi.
Güney Kore mahkemesi geçtiğimiz yıl görülen davalarda ise büyük oranda Samsung lehine kararlar almıştı. Mahkemede, Apple'ın Samsung'un iki patentini, Samsung'un ise Apple'a ait bir patenti çiğnediği kanaatine varılmıştı.
Apple ve Samsung arasında mobil teknoloji patentleri alanında yaşanan savaş bitmeyecek gibi görülüyor. Zira iki şirket küresel çapta birbirlerine karşı onlarca patent davası açmış durumda.