Dünyanın en büyük SSD üreticisi konumundaki Samsung, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Portable SSD T3 ardından, şimdi de T5 modelini kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Peki, Portable SSD T5 ne zaman çıkacak?

Samsung, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu taşınabilir SSD modelinin ardından 2 TB kapasiteye sahip...
Samsung Portable SSD T5 özellikleri ve çıkış tarihi

Son haberlere göre, Portable SSD T5 önümüzdeki ay içerisinde satışa sunulacak. Bu yeni nesil SSD çözümünün üretimine ise gelecek hafta başlanacağı ifade ediliyor.

Portable SSD T5 depolama çözümünün, Samsung’un dördüncü nesil 64-katman V NAND flaş bellekleri tabanlı olacağı söyleniyor. Ek olarak ürünün, yüksek kapasite sunmanın yanı sıra selefi T3’e kıyasla daha hafif, güçlü ve hızlı olacağı belirtiliyor.

64 katman hücre dizini yığılımı ve kalıp başına 512Gb depolama yoğunluğu sayesinde, Portable SSD T5’in veri transfer hızının 800 Mbps civarında olması bekleniyor. Bu değer geçtiğimiz yılın modeli tarafından sunulan 450 Mbps’yi neredeyse ikiye katlıyor.

Samsung Portable SSD T5 depolama çözümünün yeni üst seviye akıllı telefonlarda sunulan siyah, mercan mavisi ve gümüş renk seçenekleri ile birlikte gelmesi yüksek ihtimalken, ürünün ne kadarlık fiyat etiketine sahip olacağı şimdilik bilinmiyor.