Samsung Electronics, TV tabanlı oyun ekosistemini güçlendirme planlarının bir parçası olarak geliştirdiği “Smart Hub Oyun Paneli’ni” duyurdu. Samsung, kullanıcılarına yeni bir oyun deneyimi sunmayı ve oyun geliştiricilerin en son oyunları piyasaya sürerken, Akıllı TV’yi de bir kanal olarak kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor. 
Samsung Electronics Görüntüleme Birimi Yönetim Grubu Başkan Yardımcısı Youngchan Kim konuyu değerlendirirken; “Samsung Smart TV ağını kullanarak, yeni bir oyun ortamı oluşturma yolunda ilk adımımızı attık. Samsung Smart TV Oyun Paneli, bütün geliştiricilere her zaman açık olacak ve kullanıcılar da TV ekranlarından geniş bir yelpazeye yayılan eğlenceli oyunların keyfini çıkarabilecek” dedi. 
Samsung Smart TV’nin dört panelden oluşan özel kullanıcı arayüzü olan Smart Hub’ın, her bir arayüzü, Samsung’un 2014 Smart TV’leri için farklı içerikler sunuyor. Bu panellerden biri de tüketicilere televizyonda oynayabilecekleri farklı oyunlar sunabilmek için, “Oyun Paneli” olarak, yeniden tasarlandı. 

Electronic Arts (EA) ve Gameloft gibi küresel oyun şirketleri ve ayrıca Hanbitsoft, Com2usNFUN ve MOMO gibi Koreli oyun şirketleriyle ortaklığa giden Samsung, tüketicilere büyük, yüksek çözünürlüklü televizyonlar için uygun, 20’den fazla yeni ve heyecanlı oyun sunmaya hazırlanıyor. “Oyun Paneli” aracılığıyla Samsung; Hanbitsoft’un, bugüne kadar 900 milyondan fazla kez indirilen popüler online dans oyununun en son versiyonu ‘World in Audition’u, NFUN’ın son derece sürükleyici uçak oyunu Sky Chaser’i ve EA’nın Need For Speed Most Wanted’ı ile Gameloft’un Real Football oyunlarını oturma odanıza taşıyacak.
Tüketiciler, televizyonun uzaktan kumandasındaki tuşları ve touchpad’i, uyumlu bir gamepad’i ya da akıllı telefonlarını kullanarak, oyunları kolayca oynayabilecek. Gelecekte kullanıcılar, Smart TV’nin ağ özelliklerini kullanarak karşılıklı veya birlikte oyun oynayabilecek ve birbirlerine hediyeler gönderebilecekler. “Oyun Paneli” ayrıca, yüksek çözünürlüklü görüntülerle oyunları keyifli hale getiriyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar, imleci oyunu temsil eden görselin üzerine getirerek kolayca oyunun tanıtım filmini de izleyebiliyor.