Spora ve olimpik değerlere verdiği kesintisiz destekle Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirmeyi hedefleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) himayesinde düzenlenen  geleneksel kıtalararası yüzme yarışı organizasyonu, Samsung ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı” adı altında düzenlenecek.
 
Samsung Electronics’in bu sene 10. kez ana sponsorluğunu üstlendiği Boğaziçi Kıtalararası Yarışları 20 Temmuz’da 54 ülkeden 1700 sporcunun mücadelesine sahne olacak. Yarışlar saat 10:00’da Kanlıca’dan start alacak ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulacak.
 
Prof. Dr. Uğur Erdener: “ ‘Herkes için spor’ temasına uygun olarak yapılan ve özgün bir deneyim olan bu yarışı ulusal ve uluslararası medyanın odaklandığı bir platformda gerçekleştirmekteyiz.”
 
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener: “Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, TMOK’un spor faaliyetleri içinde önemli bir yere sahiptir. ‘Herkes için spor’ temasına uygun olarak yapılan ve özgün bir deneyim olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı ulusal ve uluslararası medyanın odaklandığı bir platformda kitlesel bir etkinlik olarak gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl 26’ncısını düzenleyeceğimiz etkinlik her yıl daha kapsamlı hale dönüşüyor. Önceki dokuz yılda olduğu gibi bu kez de ana sponsorluğumuzu üstlenen Samsung Electronics, geleneksel organizasyonumuza bundan böyle ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ olarak adını da veriyor. Güzel İstanbul’un tanıtımına önemli katkı sağladığına inandığımız Boğaziçi’ndeki bu eşsiz yüzme etkinliğine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü desteğini sürdürecek olan Samsung Electronics firmasına ve onun değerli Türkiye Başkanı Sayın Yoonie Joung’a, organizasyona destek olan diğer sponsorlara, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, medyaya, gönüllülere ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.”
 
Yoonie Joung: “Adeta ‘katılan herkesin kazandığı’ bu yarışta, yüzücülere ve izleyicilere böylesine farklı bir deneyim yaşatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
 
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung “Uzun yıllardır TMOK’un en önemli sponsorlarından biriyiz. Birlikteliğimizi sürdürme ve uzun soluklu kılma kararlılığı ile bu sene TMOK ile üç yıllık yeni bir protokole imza attık. Bu bağlamda 10. kez ana sponsoru olacağımız, TMOK’un Türkiye’ye ve spor dünyasına hediye ettiği, 26 senedir düzenlenen bu eşsiz yarışın bundan sonra ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ olarak anılması ile beraber bilinirliğinin daha da güçleneceğini ümit ediyor, markamızın gücünü, TMOK ve Boğaziçi markalarının gücüyle birleştirmenin heyecanını taşıyoruz. Bu işbirliğimizi özellikle Türkiye’deki spor etkinlikleri adına önemli bir adım olarak görüyorum. 54 ülkeden gelen yüzücülere de yarış platformu olarak Olimpik havuz yerine Boğaz’ın muhteşem mavi sularını sunuyor olmamız, bu etkinliği çok daha özel kılıyor. Adeta ‘katılan herkesin kazandığı’ bu yarışta, yüzücülere ve izleyicilere böylesine farklı bir deneyim yaşatmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Tüm dünyada spora ve sporcuya yatırım yapmayı başlıca misyonlarından biri olarak gören Samsung; bu doğrultuda Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden Asya ve Afrika futbol federasyonlarına pek çok prestijli spor kurumuna destek verirken Olimpiyat Oyunları, Paralimpik Oyunlar, Gençlik Olimpiyatları, FIBA Eurobasket gibi dünya çapında dev spor organizasyonlarının da başlıca sponsorları arasında yer alıyor.