Firmanın yeni akıllı saati Orbiskod adına sahip, teknoloji mağazalarında ise Gear A model adıyla kullanıcıların beğenisine sunulması muhtemel.
Orbis hakkında zaman zaman çeşitli bilgiler sızdırıldı ancak firma ilk kez akıllı saatin yuvarlak bir ekranla geldiğini doğruladı. Bu doğrulama yeni giyilebilir cihazlar son kullanıcılara ulaştırılmadan geliştiriciler için hazırlanan SDK yani yazılım geliştirme kitinin basın bülteni aracılığıyla gerçekleşti.

Saatin yeni bir tasarım anlayışıyla gelmesi şüphesiz cihaza uygulama yazmak isteyen geliştiriciler için önem teşkil ediyor. Geliştiriciler önümüzdeki günlerde Samsung’un kendilerine daha detaylı bilgi vermesi için beklemede.
Yazılım geliştirme kiti için oluşturulan basın bülteninde yuvarlak ekranlı akıllı saate yönelik uygulamalara vurgu yapılmış. Yeni akıllı saatin yuvarlak ekrana sahip olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Şimdi merak edilen konu ise ürünün Gear A adını taşıyıp taşımayacağı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan söylentilerde Samsung Gear A’nın Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’de de yer alan Exynos 7420 işlemcisini barındıracağı bilgisi vardı. Akıllı saatin 3G bağlantılı ve sesli arama destekleyen bir modelinin olması, kablosuz şarj özelliğiyle gelmesi bekleniyor.