Samsung Electronics Co., beklentinin altında ikinci çeyrek kazancı açıkladı. Güney Koreli şirketin azınlık faizleri hariç net geliri bir önceki yıldaki 5.05 trilyon wondan yüzde 50 artarak 7.58 trilyon wona (6.8 milyar dolar) çıktı.
Bloomberg anketine katılan 24 analistin beklentisi Samsung'un 2. çeyrekte 8.02 trilyon won kâr açıklayacağı yönündeydi. Samsung'un duraklama noktasında televizyon talepleriyle mücadele ettiği dönemde, 358 milyar dolarlık piyasanın en kârlı birimi olan yüksek teknolojiye sahip cihaz alımları da yavaşladı.
Detaylara bakıldığında Samsung’un Galaxy S4′ü piyasaya sürmesinin rakamlara olumlu yönde katkıda bulunduğu görülüyor. Akıllı telefon satışları ve gelirler mart çeyreğine göre artış gösterdi ve mobil sektörün çeyrek gelirleri bir önceki çeyreğe göre yüzde 9 oranında yükseldi. Ancak kâr açısından bakıldığında hafif bir kâr düşüşü olduğu belirtildi. Ne var ki analistler akıllı telefon pazarında, özellikle de üst sınıfta, büyümenin yavaşlayacağına inanıyor ve bu nedenle Samsung’un rekor kârları da sonuç olarak beklentilerin altında kalabilir. Yine de Samsung akıllı telefon satışlarının üçüncü çeyrekte yükseleceği ve küresel pazar öngörülerinin üstüne çıkacağı noktasında garanti verdi.