SAP Türkiye gönüllüleri, bu yıl 10’uncu yılını kutlayan; dünyada tüm SAP ofislerinde hayata geçirilen SAP Hizmet Ayı (SAP Month of Service) girişimi çerçevesinde engelli bireyler ve sosyal dezavantajlı bireylerin sanat aracılığıyla hayata eşit katılımını, aktif ve üretken olmalarını hedefleyen Düşler Akademisi’ni ziyaret etti. Ashoka Vakfı’nın işbirliğinde gerçekleştirilen ziyarette, Ashoka Fellow Ercan Tutal’ın kurucusu olduğu Düşler Akademisi Ataşehir kampüsünde eğitmenlerden bilgi alan 30 kişilik SAP Türkiye gönüllü ekibi, engelli gençlerle birlikte atölye çalışmaları yaptı.
 
Sosyal dezavantajlı bireyler için sosyal eşitlik fırsatları yaratmayı ve onları sanat aracılığıyla topluma kazandırmayı hedefleyen Düşler Akademisi’ni 21 Ocak’ta  farklı departmanlardan yönetici ve çalışanlardan oluşan 30 kişilik bir ekiple İstanbul Ataşehir’deki kampüsünde ziyaret eden SAP Türkiye gönüllüleri, Düşler Akademisi eğitmenlerinden bilgi alıp engelli gençlerle atölye çalışmaları gerçekleştirdi.
 
Mutfak atölyesinde engelli gençlerle birlikte yemek hazırlayan SAP gönüllüleri, müzik atölyesinde ritim çalışmasına katıldı. Ardından teknoloji atölyesinde SAP çalışanları engelli gençlere tablet ve akıllı cihazların kullanımına ve teknolojiden nasıl faydalanabileceklerine dair ilişkin eğitimler verdi.
 
Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle hayata geçirilen Düşler Akademsi , engelli bireylerin sanat aracılığıyla sosyal dışlanmayı kırmalarını, aktif ve üretken hale gelmelerini hedefliyor. Kasım 2008’de kurulan Düşler Akademisi, bugüne kadar 3000’in üzerinde mezun verdi. Engelli gençlerin hayatına farklı sanat dallarıyla dokunarak, onları sosyal hayata kazandırmak yolunda öncü adımlar atan Düşler Akademisi’nin İstanbul’da Ataşehir ve, Antalya’da i Kaş  Şubesifaaliyet gösteriyor.
 
 
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, Düşler Akademisi ziyareti hakkında şunları söyledi:
“Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP’nin küresel olarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde her yıl binlerce SAP çalışanı çeşitli projelerde gönüllü olarak görev alıyor. SAP Türkiye olarak bu yılki sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında, sosyal dezavantajlı bireylerin topluma sanatla kazandırılmasını ve farklılıklara rağmen bütünleşmiş bir toplumu hedefleyen Düşler Akademisi’ni ziyaret ettik. SAP çalışanları olarak, Düşler Akademisi’nde sosyal dezavantajlı gençlerimizle    atölye çalışmalarında bir araya gelerek teknoloji hakkında sohbet etme ve kısa eğitimler sunma fırsatı bulduk. Düşler Akademisi’nde eğitim alan gençlerle vakit geçirmekten ve eğitimlerine destek olmaktan büyük bir mutluluk duyduk. SAP’nin global kurumsal sosyal sorumluluk vizyonu çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
 
Zeynep Keskin: “Gelişmekte olan pazarlara yatırım kurumsal sorumluluğumuz”
 
SAP’nin kurumsal sosyal sorumluluk vizyonu, gençlere yeni yetenekler kazandırmaya ve gelişmekte olan pazarlarda girişimcileri desteklemeye odaklanıyor. Sürekli olarak teknoloji alanında yetenek geliştirme amacıyla  SAP’nin sunduğu programlar çerçevesinde SAP uzmanları gençlere mentorluk yapıyor ve eğitim veriyor. Keskin, SAP’nin global kurumsal sosyal sorumluluk vizyonunda engelli bireylere yönelik sosyoekonomik çalışmaların da yer aldığına dikkat çekti.  Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojimizi, yetenek havuzumuzu ve sermayemizi dünya çapında  insanların hayatına iyilikle dokunmak için seferber ediyoruz.  Dünya nüfusunun %1’ini oluşturan otizmli bireylerin muazzam yeteneklerini değerlendirmek adına SAP olarak 2020 yılına kadar 66 bin kişilik global iş gücümüzün %1’ini otizmli bireylerin istihdamına adayacak projemizi geçen yıl duyurduk. Teknoloji bağışlarıyla gelişmekte olan ülkelerde girişimcilere ve sivil toplum örgütlerine yeni alanlar yaratmaya odaklanıyoruz. Sadece 2013 yılında dünya çapında 1300 sivil toplum kuruluşlarına 15 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı yaptık. 120 binden fazla SAP çalışanı bu çalışmalara destek verdi. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, tüm dünyada sosyal sorumluluk ve bireyler için fırsat eşitliği projeleriyle öncü olmayı amaçlıyor.”
 
SAP gönüllülerinin ziyaret ettiği Ataşehir merkez binasında, başta tiyatro, dans, resim, enstrüman eğitimi, fotoğrafçılık branşlarında sanat atölyeleri olmak üzere, iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri bulunuyor. Düşler Akademisi’nde fiziksel, zihinsel, işitme, görme engelli gençlere yönelik eğitim faaliyetleri düzenleniyor. Düşler Akademisi’nin üç ay süren eğitim dönemlerinde yaşları 5 ile 35 arasında değişen 200’e yakın öğrenci bulunuyor. Dezavantajlı gençlerin edindikleri yetenekleri, yaşadıkları sosyal alanda kullanarak çevreleriyle eşit koşullarda ilişki sürdürmelerini sağlamak hedefiyle yol alan Düşler Akademisi, bireylerin özgüvenlerini geliştirmeyi, sosyal rehabilitasyon ve fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.