Dünyanın lider uydu ve yayıncılık operatörlerinden SES, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde faaliyete geçirdiği yeni ofisiyle Orta Doğu pazarına yönelik uzun vadeli bağlılığını teyid etti.
Dubai ofisi bünyesinde görev alan ve mühendislik, satış ve iş geliştirme alanlarında yüksek beceriyle donanmış, alanında uzman ekibi, SES’in dünyaya yayılmış diğer ofisleri tarafından uluslararası bazda destekleniyor.
 
Orta Doğu’da 2001 yılında faaliyete geçen, o günden bu yana ise hem alanda hem de uzaydaki yatırımlarını artırmaya devam eden SES, dokuz uydusu aracılığıyla bölgenin sürekli artan uydu erişim ihtiyaçlarına cevap veriyor.
 
SES, bölgede sürekli büyüyen yatırımlarına ilaveten, yine 2014 yılı içinde Dubai’de SES Teknik Akademisi’ni faaliyete geçirdi. Şirket bu platform aracılığıyla, ABD ve Avrupa’da yaşanan endüstrideki en son gelişmeleri Orta Doğu’daki müşterilerinin hizmetine sunuyor.
 
SES Orta Doğu Genel Müdürü Hussein Oteifa, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Orta
Doğu’daki pek çok bölgede uydu, en güvenilir bağlanılabilirlik metodlarından biri. Veri eişimine yönelik talep ise her geçen gün artıyor. SES olarak Dubai’de bir ofis açmış olmamız, bölgeye olan bağlılığımızdaki kararlılığımızı gösterirken müşterilerimize fiziken daha yakın olmamızı ve isteklerine anında cevap verebilmemizi sağlıyor. Oteifa, sözlerine şöyle devam etti: “Diğer yandan varlıklarını Orta Doğu’nun ötesine taşımak isteyen bölgedeki müşterilerimiz, kapsamlı ürün ve hizmet yelpazemizle 54 uydu kapasiteli küresel filomuzdan yararlanabilecekler.”
SES, dünya nüfusunun %99’unu kapsayan ve 50’nin üzerinde uydusu bulunan küresel bir uydu operatörüdür. SES, dünya çapındaki teleport ağları ile kurumların uydu iletişimi üzerinden satış noktası işlemleri, denizcilik ve havacılık iletişimi, mobil bankacılık, mobil toplayıcılık, e-öğrenme ve tele-sağlık gibi alanlarda hizmet vermelerine yardımcı olur. Şirket aynı zamanda yüksek hızlı uydu genişbant ile yer altyapı hizmetleri de sunmaktadır.