B2B International ve Kaspersky Lab tarafından gerçekleştiren araştırmaya göre, bilgisayar kullanıcılarının neredeyse %98'i alışveriş ve bankacılık işlemlerini kendi PC, Mac, tablet ve akıllı telefonları üzerinden yapmanın kolaylık ve rahatlığından yararlanıyor. Araştırma gösteriyor ki, katılımcıların yalnızca %2'si film, şarkı, oyun veya herhangi bir şey satın almak, tren veya uçak bileti rezervasyonu yaptırmak veya finansal işlemlerini yürütmek için asla bilgisayarlarını kullanmıyor. Ancak kullanıcılar için sağlanan bu kolaylıklar yeni güvenlik sorunları yaratıyor. Bankacılık trojanları, bilgisayarlarda depolanan verileri şifreleyen fidye yazılımları, sahte bankacılık ve alışveriş web siteleri gibi pek çok farklı teknik yönteme sahip.
Anket sonuçlarına göre çevrimiçi alışveriş %95'lik bir kullanıcı yüzdesi ile en yaygın çevrimiçi işlem olarak ortaya çıkıyor. Çevrimiçi bankacılık ise %91'lik kullanıcı oranı ve yaklaşık %74'lük düzenli elektronik ödeme hizmetleri kullanım oranı ile hemen arkasından geliyor. Araştırma verilerine göre çoğu kullanıcı, çevrimiçi finansal işlemlerinde kişisel PC veya Mac cihazlarını kullanıyor. Katılımcıların %77'si çevrimiçi mağazalardan alışveriş yaparken, %71'i ise çevrimiçi bankacılık işlemlerini gerçekleştiriyor.
Ancak siber suçlular, kazançlı finansal siber saldırılarda bulunmak ve elektronik ticareti gerçek dünya soygunculuğuna dönüştürmek için oldukça istekli. Buna karşılık, tüm saygın çevrimiçi hizmetler, kendi müşterilerinin önemli finansal bilgilerini korumak için bir takım teknolojiler kullanıyor. Bununla birlikte bu önlemler tek başına, kullanıcıları finansal suçlardan korumak için her zaman yeterli olmuyor.
Suçlular, çok yönlü saldırılar düzenlemek adına birçok iş gücü ve finans yatırımını gerçekleştirmek için hazır durumda. Bu suçlular ile mücadele etmenin en etkili yolu, yeni suç faaliyetlerinin ilerisinde olabilen ve önemli kullanıcı verilerini ele geçirmeye yönelik girişimleri engelleyen bir çevrimiçi güvenlik sisteminin kullanılmasından geçiyor.