İstanbul Şehir Üniversitesi'nin TÜBİTAK-BİLGEM işbirliğiyle yürüttüğü "Bilgi Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı" kayıtları başladı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, yüksek lisans programı, üst düzey eğitimlerle ülkenin "siber güvenlik" uzmanlarını yetiştirerek bu alandaki istihdam talebini karşılayacak.
Yüksek lisans programı dahilinde "Siber Güvenlik", "Kriptoloji", "Bilgi Sistemleri Yönetimi" ve "Ağ Güvenliği" gibi dersler yer alıyor. Bu derslerle öğrencilere, bilgi güvenliği konusunda bütüncül bir bakış açısı kazandırılması hedefleniyor.
Ayrıca öğrencilere bilgi sistemleri yönetimi becerileri kazandırmak için "Bilgi Sistemleri Proje Yönetimi", hukuki boyutunda uzmanlaşmak isteyenler için ise "Siber Güvenlik Hukuku" dersleri sunuluyor.
Yüksek lisans programı için son başvuru tarihi 6 Eylül olarak belirlendi. 
"Türkiye"nin siber güvenlik uzmanlarını yetiştireceğiz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Türe, programın Türkiye'de ilklerden biri olma özelliği taşıdığını belirtti.
İlk yıl tezli programa 25, tezsiz programa 15 öğrenci alacaklarını aktaran Türe, şunları kaydetti:
"Program, öncelikle bilgisayar, elektronik, mühendislik, fen, matematik ve istatistik gibi alanlardan mezun olanlara hitap ediyor. Programı başarıyla tamamlayanların kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği konusunda yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacak. Yabancı dili iyi olanlar için yurt dışında da iş fırsatları bulunuyor."