Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemdeki “.tr” uzantılı sitelere yapılan siber saldırılara ilişkin, “Bir musibet bin nasihatten evladır” sözünü hatırlatarak “Türkiye, bu vesileyle siber güvenliğin ne kadar önemli  olduğunu bir kez daha görmüş oldu. Kamu kurumları da bu noktada daha hızlı teyakkuza geçme noktasına geldi” ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırıların bir anlamda faydasının da olduğunu belirten Işık, “Bundan sonraki siber saldırılara yönelik daha fazla işbirliği, daha iyi bir  koordinasyon ve daha fazla bir gayretin gerekli olduğu ortaya çıktı. Bundan sonraki saldırılarda en azından bu kadar büyük çapta bir olumsuzluğa sebep vermemesi için de herkesin teyakkuzda olduğu bir noktadayız” diye konuştu.

Işık, saldırıların küçük çaplı da olsa devam ettiğine işaret ederek “Bundan sonra dikkatli olmak, daha büyük saldırıların gelebileceği ihtimaline karşı hazırlıklı olmak, gerekli tüm tedbirleri almak hepimizin üzerine düşen bir görev” ifadesini kullandı.

TÜBİTAK YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Yeniden yapılandırma sürecinde olan TÜBİTAK’ın, çok kilit askeri ve enerji projelerinde olmaya devam edeceğini anlatan Bakan Fikri Işık, kurumun proje yönetim kabiliyetini artırmayı amaçladıklarının da altını çizdi.