Şangay merkezli kreatif direktör Mauricio Estrella, bilgisayar ve telefonlarda kullanılan şifrelerin insanların hayatını olumlu yönde etkileyebileceğini açıkladı. Boşanma süreci esnasında bilgisayarının şifresini "Onu affet" olarak ayarlayan Estrella, günde birkaç kez bu şifreyi yazmanın ayrılık dönemini kolaylaştırdığını ve sinirini azalttığını savundu.

Estrella, “Gün içinde bu şifreyi sık sık yazmak durumunda kalıyordum. Bu basit hareket benim eski eşime bakışımı değiştirdi. Bu şifre bana sürekli olarak onu affetmem gerektiğini hatırlattı. Evliliğimizin sonunda yaşadığım depresyon azaldı” sözleriyle yöntemi nasıl keşfettiğini özetledi. İnsanların bu yöntemi önemsiz görmemesi gerektiğinin altını çizen direktör, morali düzelince kendine yeni hedefler koymaya başladoığını anlattı.

Şifreleri arasında "Sigarayı bırak" ve "12’den önce uyu" da bulunan Estrella’ya birçok uzmandan destek geldi. İnsanların sürekli olarak pozitif kelimeler kullanmasının ruh hali üzerinde yadsınamaz bir etkisi olduğunu vurgulayan uzmanlar, şifrelerin kolaylıkla çözülmemesi için aralara farklı karakterler ve noktalama işaretleri eklemek gerektiğini de sözlerine ekledi.