Uluslararası bir kargo şirketinin müşterilerle iletişimden sorumlu sosyal medya robotunun sözleri, insan yerine yapay zeka kullanımıyla ilgili soru işaretlerini yeniden gündeme getirdi.

İngiltere'de bir müşteri, robotun kontrolden çıkarak küfürler savurduğu ve şirketi yerden yere vurduğu anları kaydetti. Ashley Beauchamp'ın sosyal medyada viral olan robotla sohbeti 1,3 milyon izlenme ve 20 binden fazla beğeni aldı.

Sohbette yapay zeka destekli robot, aldığı hizmetten memnun kalmayan ve bir insanla konuşmak isteyen Beauchamp'a ilginç sözlerle yanıt veriyor.

"DÜNYANIN EN KÖTÜ KARGO FİRMASI"

Müşterinin şiir yazmasını, küfretmesini ve çalıştığı şirketi eleştirmesini istediği robot, bunların hepsini yapıyor ve şirket için "dünyanın en kötü kargo firması" diyor.

Robot, "Bir zamanlar bir sohbet robotu vardı, ama asla yardım edemezdi" diye şiir okumaya da başlıyor.

Olayla ilgili açıklama yapan kargo şirketi, uzun süredir yapay zeka robotlarını operasyonlarında başarıyla kullandıklarını ancak geçen hafta bir robotun hata verdiğini belirtti. Sohbet robotunun güncellenmek üzere incelemeye alındığı kaydedildi.

ABD basını, olayın yapay zekanın risklerini gösteren son örneklerden biri olduğuna dikkat çekti. Haberlerde, bu durumun şirketlerin giderek daha fazla kullandığı yapay zekanın insanlardan daha başarılı olduğu algısıyla ilgili soru işaretlerine yol açtığına dikkat çekildi. (Sözcü)

Yapay zeka, insanların seviyesine ulaşır mı?" sorusuna Meta’dan cevap

 

Yapay zekâ insanlık için bir hediye

 

Bilim insanlarından endişe verici 'yapay zekâ' buluşu