Turkcell, Türkiye'de bir ilk olan ve Mart 2013'te başlayan "SMS+" uygulamasıyla kısa mesajla haberleşmeyi çok daha etkin ve kolay hale getirecek bir yeniliği abonelerinin hizmetine sunuyor.
Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, "SMS+" sayesinde kısa mesajların kontrolünü ele alan kullanıcılar, mesajları yönlendirebiliyor, istemediği kişilerden gelen SMS'leri engelleyebiliyor, kısa mesajlarını arşivleyebiliyor ya da mesajlarının altına otomatik olarak imzasını atabiliyor.
Turkcell, 'SMSYönlendirme', 'SMSEngelleme', 'SMSArşivleme' ve 'OtomatikİmzalıSMS' servislerinden oluşan 'SMS+' paketinin, abonelere SMS'leri üzerinde kontrol sahibi olma şansı sağlıyor.
'SMSEngelleme' servisinin abonelere sunduğu iki alternatif pakette, sadece belirli numaralardan SMS almak isteyenler 100 kişilik bir izin listesi oluşturabilirken, SMS alımını herkese açık tutup bazı numaralardan gelecek mesajların kendilerine ulaşmasını istemeyenler 50 kişilik bir engelleme listesi belirleyebiliyor.
Cep telefonunu evde unutan, şarjı biten ya da daha aktif olarak kullandığı başka bir cep telefonu bulunanlar için ise 'SMSYönlendirme' hizmeti bulunuyor. Yönlendirmenin ardından gönderilen kısa mesajlar tanımlanan bir e-posta adresine ya da başka bir Turkcell hattına ulaşıyor.
'SMSEngelleme' ile sadece kişiler arası mesajlar engellenebiliyor. Cep telefonunu evde unutan, şarjı biten ya da daha aktif olarak kullandığı başka bir cep telefonu bulunanlar için ise 'SMSYönlendirme' hizmeti bulunuyor. Yönlendirmenin ardından gönderilen kısa mesajlar tanımlanan bir e posta adresine ya da başka bir Turkcell hattına ulaşıyor.
Turkcell, gönderdikleri mesajların kendisini yansıtmasını isteyen abonelerine 40 karakter hediye ediyor. 'OtomatikİmzaSMS' servisine üye olan aboneler ister görevlerini, ister takımlarının sloganını ister bir şarkı sözünü ya da güncel durumlarını SMS'lerinin sonuna ekleyerek, kişisel mesajlar oluşturma şansına sahip oluyor.
'SMSArşivleme' servisine abone olanlar, sevdikleriyle paylaştıkları özel anları yansıtan ya da bazı gerekli bilgileri içeren SMS'leri hafıza sorunu olmadan saklayabiliyor ve ihtiyaç duyduğunda kolayca ulaşıyor. Bu servis sayesinde kişilerden gönderilen ve alınan tüm mesajlar, tanımlanan bir mail adresinde arşivleniyor.
Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, SMS kullanımının başta gençler olmak üzere tüm telefon kullanıcıları için önemli bir alternatif haberleşme yöntemi olduğunu kaydetti.
Sevilengül, özellikle yönlendirme ve engelleme hizmetlerinin SMS kullanımında yeni bir dönemi işaret ettiğine değinerek, 'İş ve özel amaçlı iki hattı bulunduğu için iki telefon taşımak istemeyen ve bu nedenle birindeki çağrıları diğerine yönlendirenler için SMS'ler sıkıntı oluşturuyordu. Aynı şey telefonunu unutan ya da şarjı bitenler için de geçerliydi. 'SMSYönlendirme' servisi artık buna çözüm oluşturuyor. Ayrıca yoğun SMS trafiğinden ya da bazı numaralardan gelen SMS'lerden rahatsız olanlar kendileri için izin ya da engelleme listeleri oluşturabiliyor' ifadelerini kullandı.
'SMS+' servis paketine abone olmak için 'SMSPLUS' yazarak 2222'ye göndermek, Turkcell Online İşlem Merkezi'ni ziyaret etmek ya da 532'yi aramak yeterli.