GSM sektöründe ödemeli aramadan sonra ödemeli kısa mesaj servisi de başlatıldı. Özellikle kontörü ya da arama dakikası biten gençlerin ilgi gösterdiği ödemeli hizmetler, SMS’lere de geldi. Vodafone Türkiye ödemeli SMS hizmetini başlatırken diğer iki operatör henüz bu hizmeti sunmuyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Vekili Gökhan Öğüt, hızla gelişen mobil teknolojilerinin imkanlarını Türkiye’de kolay ve erişilebilir kılmaya çalıştıklarını belirterek, “Ödemeli SMS servisini abonelerin kısa mesajla iletişim ihtiyaçlarını pratikleştirmek üzere birkaç ay içinde hayata geçirdik. Ödemeli SMS’ten faydalanmak için faturalı ya da faturasız herhangi bir Vodafone hattına sahip olmak yeterli oluyor” dedi.
Haberleşmeye kolaylık
Ödemeli SMS servisinin bir iş ortakları tarafından verildiğini dile getiren Öğüt, şu bilgileri verdi: “4988 kısa mesaj numarası üzerinden ödemeli SMS kullanmak mümkün. Ödemeli mesaj göndermek için mesaj içeriğine gönderilecek numara yazılıyor ve boşluk bırakıldıktan sonra mesajın kendisi yazılıyor.           
Bu mesajı 4988’e yollamak yeterli oluyor. Mesajın alıcısı olan kişi yine kısa mesajla bilgilendiriliyor. Kabul ederse ücreti karşılığında mesaj kendisine ulaştırılıyor. Servis ücreti kullanım başına 60 kuruş olarak belirlendi. Mayıs ayında hizmete giren ödemeli SMS servisinin tanıtımlarını da yapmaya başladık.”
Bir yılda 175 milyar SMS
Gökhan Öğüt, 2012’de Türkiye’de 175 milyar SMS gönderildiğini aktararak, “2013 birinci çeyrek raporuna göre Vodafone Türkiye aboneleri üç aylık dönemde 17 milyar 490 milyon SMS gönderdi. SMS ve MMS adedine göre, Vodafone’un pazar payı aynı dönemde yüzde 38.8. SMS ile haberleşmeyi kolaylaştıran ödemeli hizmetin abonelerimizin ihtiyaç haritasında önemli bir boşluğu dolduracağını umuyoruz” dedi.