New York merkezli Sumpto şirketi tarafından yapılan araştırma, gençlerin mesajlaşmak için Snapchat'i Facebook'a tercih ettiğini gösterdi. Yapılan ankete katılan üniversite öğrencilerinden yüzde 70'i günde en az bir kez Snapchat'i kullandıklarını belirtirken, Facebook için aynı oran yüzde 11'de kaldı.
Yine Sumpto tarafından Şubat ayında yapılan aynı araştırmada, Snapchat kullanım oranı yüzde 77 olarak belirlenmişti. En son araştırma yüzlerce üniversite kampüsünde 2000 bin öğrencinin katılımıyla yapıldı.
Ankette, öğrencilerin yüzde 46'sı günde en az bir kez Twitter'ı kullandıklarını belirtirken, Facebook ve Instagram gibi Facebook'un sahip olduğu uygulamalar yüzde 10'u anca geçebildi.

Slingshot hiç iyi gitmiyor

Öğrenciler, gizlilik konusunda Snapchat'in çok daha hassas olduğunu düşündüklerini belirterek Facebook'u bu konuda çok başarısız bulduklarını ifade etti.

Ankette, Facebook'un Snapchat'e rakip olarak sunduğu Slingshot uygulamasını indiren öğrenci oranı sadece yüzde 2'de kaldı. Katılımcıların yüzde 76'sı grup mesajlaşam içeriklerine ilgi gösterdiklerini belirtirken, yüzde 45'i yeni insanlar ve içerikler keşfetmek için yeni hizmetleri takip ettiklerini söyledi.
Snapchat, Kasım 2013'te Facebook'un 4 milyar dolarlık teklifini reddetmişti. (Aljazeera)