Software AG’nin Türkiye ekibi, gerçekleştirdiği basın toplantısında yeniden yapılanma süreci sonunda ortaya çıkan 2014 hedeflerini duyurdu. Software AG Türkiye'nin yeni Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Nil Bağdan, Software AG Türkiye'nin yeni İş Geliştirme Müdürü Ebru Kılıç Eker ve görevine yeni atanan Software AG Türkiye Satış Öncesi Hizmetler Müdürü Çağlar Kara’nın da Software AG yönetim kadrosuna dahil olmasıyla birlikte, şirketin önümüzdeki yıl boyunca Türkiye pazarındaki çalışmalarını daha çok yaygınlaştıracağının ve yeni yıla çok daha iddialı gireceğinin altını çizdi.
 
Geleceğin kavramı: “Dijital İşletme”
 
Software AG Türkiye Başkan Yardımcısı Nil Bağdan, toplantıda Software AG'nin bu yılı yeniden yapılanma çalışmalarına odaklanarak geçirdiğini anlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “2013, dünya çapındaki birçok şirket için de iş stratejilerinin yeniden tanımlandığı bir yıl oldu. Software AG ise, dünya çapındaki bu dönüşüm süreci boyunca ‘Dijital İşletme’ kavramını ön plana çıkardı ve şirketler, Software AG ile birlikte Dijital İşletme kavramını daha fazla değerlendirmeye başladı. Müşteri Deneyimi süreçlerini yeniden tasarlamak, kapsamlı bir BT planlamasına proje düzeyinde rahatlıkla başlayabilmek ve gerektiği halde şirketlerin proje ölçeklerini büyütmek, Dijital İşletmeler’in atması gereken adımlar olarak sunuldu. Bu nedenle, önümüzdeki yıllarda, BT varlıklarını destekleyecek stratejik iş çözümlerini ve bu çözümlerin maliyetlerini belirleyen şirketler, bundan böyle geleceğin Dijital İşletmeleri olacak.”
 
Yeni satınalmalar, yeni çözümler, yeni iş birimleri
 
Bu süreçte sektör oyuncuları arasında birçok satınalma hareketliliğine şahit olduklarını, Software AG’nin de benzer aşamalardan geçtiğini ve portföyündeki çözümleri kritik satınalmalar yoluyla güçlendirdiğini söyleyen Bağdan, yeni satınalmalar sonundaki kazanımları şu şekilde özetledi: “Software AG, 2013’te şirketin Büyük Veri ile Akıllı Operasyonlar alanındaki gücüne güç katan Apama’yı, şirketlere gerçek zamanlı bilgileri görsel bir şekilde sunabilen Jackbe'yi ve Kurumsal Mimari ve BT Portföy Yönetimi’ne odaklanan Alfabet AG’yi ürün ailesine kattı. Geçtiğimiz yıllarda satın alınan, kullanıcılarına 360 derecelik geniş bir bakış açısı ve gerçek zamanlı görüntüleme seçenekleri sunan webMethods ile dağıtık bellek içi veri depolama platformu Terracotta ise, yeni geliştirmeleri ve güncelleştirmeleri ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde piyasada yerini alacak. Çünkü bundan böyle yalnızca 'gerçek zamanlı' veriler elde etmek yeterli olmayacak. Artık bu verileri 'doğru zamanda' kullanmak firmalara büyük ölçüde rekabet avantajı kazandıracak."
Yeni dönemde kurumların rekabet avantajını artırmak için İnsan Kaynakları ve Pazarlama gibi iş birimlerinin de BT departmanları ile birlikte çalışmalarını sağlayacak çözümler getireceklerini vurgulayan Bağdan, “Bu özelliğimiz ile servis sağlayıcı firmalar karşısında farklılığımızı net bir şekilde ortaya koyacağız. Bugüne kadar yapılan satınalmalar sayesinde de 2014 yılında kurumsal süreç mükemmelliği ve büyük veri platformunda büyük bir oyuncu olacağız.”
 
"2014'te yeni sektörlere yöneleceğiz”
 
Bir süredir kamu, finans ve telekom sektörlerine odaklandıklarını belirten Bağdan, 2014’te tüm sektörleri kapsayan çözümlere ağırlık vereceklerinin altını çizdi. Bağdan, iş ortaklarıyla daha yakın çalışarak BT ekosistemini güçlendirmeyi amaçladıklarını, bu sayede Türkiye çapında daha etkili olacakları bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
“Zaman, entegrasyon zamanı”
 
Nil Bağdan, toplantının sonunda Software AG atılımlarını özetledi ve iş süreçlerinin tamamında etkili sonuçlar alınabilmesi için şirketlere şu mesajı verdi: “Bağlantısallık ve entegrasyon; analitik ve Büyük ve Hızlı Veri alanında gerekli tüm içgörüleri sağlayabilecek ve devrim niteliğinde yeniliklere imza atacak. Bağımsız ve tek parçadan oluşan sistemler artık geçmişte kaldı. Sektöre yön veren ise, artık tek bir ürün değil, bir bütün olarak sunulan platformlar olacak. Software AG de, şirket içindeki ve dışındaki yatırımlarına sürekli devam eden, şirket içindeki faaliyetlerinde girişimci ruha sahip bir firma. Bu nedenle her zaman çevik ve her zaman kendine yatırım yapmaya hazır. 45 yaşında olabiliriz ama kendi içimizde aslında çok daha genç hisseden bir şirketiz. 2014, bu anlamda Software AG’nin dinamizmini taşıyan yenilikler ile birlikte geliyor.”