Sony, Avrupa İş Akışı ve BT Çözümleri Başkanlığı’na Niall Duffy'yi getirdiğini duyurdu. Medya ve Yayıncılık sektöründe engin bir deneyime sahip olan Duffy, ürün, profesyonel hizmetler, Ar-Ge, Medya Bulut Çözümleri ile Sony'nin disk ve dijital çözümler kolunun (DADC) yanı sıra önemli iş ortaklarıyla olan etkileşiminden sorumlu olarak Sony'nin Avrupa'daki işlerini geliştirecek ve güçlendirecek.

2015'in Ocak ayının başında görevine başlayan Duffy, Sony'nin her ölçekten medya şirketlerine yönelik BT tabanlı sistemlerde liderliğini sürdürmesi ve uçtan uca IP teknolojileriyle ileriye yönelik adımlar atmasının sağlanmasında önemli bir rol oynayacak. Sony yeni nesil medya şirketleri için kapsamlı çözümler geliştirirken, Duffy de Avrupa departmanının temel başarı değerleri ile iş ve teknoloji alanlarındaki derin bilgisini korumasını ve uygulamasını sağlayacak.

Medya ve eğlence alanlarında 20 yıldan fazla deneyime sahip olan Duffy, uzmanlığını dijital iş akışlarına ve dönüşümsel teknolojinin etkisine taşıyacak. Duffy daha önce yönetim ve strateji danışmanlığı, ürün pazarlama ve geliştirme ile teknoloji ve iş akışı danışmanlığı alanlarında çalıştı.

Duffy, yeni görevi hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etti: "Sony gibi inanılmaz bir geçmişe, itibara ve uzmanlığa sahip olan bir şirkete katıldığım için çok mutluyum. Medya pazarının yeni dijital çağ sonrası dönüşüm aşamasından geçtiği günümüzde, yenilikçilik ile çeviklik arasında hassas bir denge kurarken mükemmelliğini korumayı başaran bir kuruluşta çalışmak için sabırsızlanıyorum."

Sony Başkan Yardımcısı Vekili Adam Fry ise "Niall'ın Sony'ye katacağı zengin deneyim, 2015'e girdiğimiz şu günlerde bizim için büyük değer taşıyor. Geçtiğimiz yıl 4K ve IP'de büyük ilerlemeler yaşadık ve çözümlerimize en iyi BT teknolojilerini entegre ederek yenilikte, tam iş akışı çözümlerinde ve uçtan uca IP'de pazar liderliğini devam ettirmek bizim için çok önemli olacak. Şirketler her alanda geniş ve derinlemesine deneyim sahibi olan teknoloji ortakları ararken bu kuruluşlardaki ana yöneticilerin pazarlarının, işlerinin ve özel ihtiyaçlarının ayrıntılarını anlamalarını bekliyor. Niall bize bu deneyimi ve ayrıntıları kazandıracak ve şirketimize büyük değer katacak." dedi.

Mediasmiths International'ın kurucusu ve eski başkanı olan Duffy, ayrıca IBM'de EMEA Yayın Çözümleri ekibini yönetti ve Arthur D. Little ile Arthur Andersen'deki medya ve eğlence danışmanlığı uygulamalarında görev aldı.