Japon teknoloji devi Sony’nin akıllı telefon departmanı belki hayatına düşe kalka devam ediyor olabilir, ancak başka bir iş birimi en parlak dönemini yaşıyor: görüntüleme departmanı.

Wall Street Journal sitesinde yer alan bir makaleye göre, Sony’nin görüntü sensörleri akıllı telefon pazarında şirketin yüzünü güldürüyor. Görüntü sensörleri konusunda sektörün lideri konumda olan Sony, akıllı telefon pazarında da lider olmayı başardı.. Belirlemelere göre, Sony 2014 yılını görüntü sensörü pazarının yüzde 40’ını elinde bulundurarak kapattı. Onu takip edenler ise sırayla yüzde 15.7 ile ABD tabanlı şirket OmniVision ve yüzde 15.2 ile Güney Koreli teknoloji devi Samsung. İkisi birleştirildiğinde bile Sony’nin büyük payına yaklaşamıyorlar.

Bu aslında sürpriz bir durum değil, çünkü Sony’nin görüntü sensörlerini akıllı telefon pazarının çoğu yüksek kalite cihazlarında bulmak mümkün. Örneğin; iPhone 6 hem ön hem de arka kamerasında Sony’nin sensörünü kullanıyor. Samsung ise yeni amiral gemilerinde kendi görüntü sensörünün yanında Sony’yi de kullanmayı tercih etti. Araştırmacılara göre, Sony her iPhone 6 satışından 20 dolar gelir elde ediyor. Bu asla küçümsenecek bir rakam değil, özellikle yılın ikinci çeyreğinde 61 milyonun üzerinde iPhone satıldığını ve bunların çoğunun iPhone 6 olduğunu düşünürsek.

Sony, en azından şimdilerde TV ve akıllı telefon departmanlarını fazla boşladığını fark edip durumu değerlendirmeye aldı. Henüz resmi olarak sözü edilmese de, şirket Ocak ayındaki son strateji değişimiyle akıllı telefonlarına ‘tier 3′ önceliği vermeyi düşünüyor. Ancak diğer yanda, görüntüleme birimi şirketin hala birinci önceliği.