Sony'nin yıl başında tanıttığı Xperia Z amiral gemi modelinin tasarım çizgilerini izleyerek pazara merhaba diyen Xperia Z Ultra Phablet modeli ve Xperia Z1 kamera odaklı akıllı telefon modeli nihayet ülkemizde de satışa çıktı. Böylece Xperia Z1, bir ay geçmeden ülkemizde de piyasaya sürülmüş oldu.
Modellerin özelliklerini kısaca hatırlayacak olursak... Xperia Z Ultra modelinde 6.4 inçlik Full HD Triluminous destekli ekran, X-Reality teknolojisiyle daha canlı renkler, Snapdragon 800 yongaseti, 2 GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, microSD desteği, toza ve suya dayanıklılık, 3050 mAh batarya, 8 MP çözünürlükte arka kamera gibi özellikler var.

Xperia Z1 modeli ise 5 inçlik Full HD Triluminous ekran, Snapdragon 800 yongaseti, 2 GB RAM, 20.7 MP çözünürlükte arka kamera, 16 GB depolama kapasitesi, microSD desteği, toza ve suya dayanıklılık, 3000 mAh batarya gibi özelliklere sahip.
FİYATLAR REKABETÇİ DEĞİL
Sony Xperia Z Ultra modelinin fiyatına gelince... En ince tablet, en büyük akıllı telefon şeklinde lanse edilen model 2.250 TL fiyatla ülkemize giriş yaptı. Bu modelin satışı başlasa da henüz perakende kanallarında tam olarak raflara çıkmış değil. Bu ürünün Phablet sınıfındaki rakibi Galaxy Note 3 ile hemen hemen aynı fiyat seviyesinde olduğu dikkat çekiyor.
Xperia Z1 ise 2.200TL fiyat etiketine sahip ve Xperia Z Ultra ile aralarında hemen hemen fark yok. Ürün yavaş yavaş raflara çıkmaya başladı. Ancak çoğu siparişlerin sevkiyatı 10 Ekim'de başlayacak.