Sony Xperia Z4 sadece Japonya’da satışa sunulduğundan beri, şirket diğer ülkelerdeki fanlarını da memnun etmek için yeni bir üst model akıllı telefona ihtiyaç duyuyordu Şirket bu ihtiyaca cevap verecek yeni telefonu olan Sony Xperia Z3+'ı görücüye çıkardı. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, cihaz 1080 x 1920 piksel çözünürlükte 5.2 inçlik ekranına kadar selefi Xperia Z3‘e çok fazla benziyor.

Japonya merkezli şirket, yeni akıllı telefonunda 64-bit Snapdragon 810 yonga setini kullanmayı tercih etmiş. Bu yonga setinde ise sekiz çekirdek işlemci, Adreno 430 grafik işlemcisi ve 3 GB Ram bulunuyor. Arka kamera olarak yine Xperia Z3‘te bulunan 20.7 mega piksel (hala optik görüntü sabitleyici yok) kamera kullanılırken, ön tarafındaki kamerası ise daha kaliteli selfie çekimleri için 2 mp den 5 mp’e çıkarılmış. Şirket, yeni telefonunda pil kapasitesini biraz kırparak, Xperia Z3’te 3100 mAh olan değeri 2900 mAh olarak kullanmayı tercih etmiş. Ancak küçülen pil, Sony’nin cihazın kalınlığını 7.3 mm’den 6.9 mm’ye düşürmesine imkan vermiş.

USB portu telefonun alt kısmına taşınmış
Yeni akıllı telefonunda USB portunu üst kısımdan alarak aşağıda kullanan Sony, toz ve su geçirmezlik özelliği konusunda da IP 65/68 olarak derecelendirmiş. Yani bu özelliği sayesinde cihaz herhangi bir zarar görmeden suyun 3 metre altına batırılabilir.

Xperia Z3+ başka bir üst model için hazırlık mı?
Sony Xperia Z3+’ın bu yazın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Cihazın fiyatı daha sonra duyurulacak, ancak Xperia Z3’ün açılış fiyatından çok farklı olacağı düşünülmüyor. Sony Xperia Z3+ hakkında akılda kalması gereken şeylerden bir tanesi, cihazın kızgın Sony fanlarını tatmin etmek için çıkarılan bir şamar oğlanı olabileceği konusu. Asıl değişiklik ve yeniliklerin, şirketin bu yıl sonunda çıkaracağı başka bir üst sınıf modelinde yer alabileceği düşünülüyor. Sony Xperia Z3+’ın görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.