Science Daily haberine göre ABD Cincinnati Üniversitesi'nden Sosyolog ve Davranış Uzmanı Anthony Chimero açıklamasında, “Manşetlere rağmen, akıllı telefonların ve dijital teknolojinin biyolojik bilişsel yeteneklerimize zarar verdiğini gösteren hiçbir bilimsel kanıt yok” ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat'taki habere göre; Dijital çağın evrimi üzerine yayınlanan bir makalede, Chimero ve Toronto Üniversitesi Rotman Yönetim Okulu'ndaki meslektaşları, akıllı teknolojinin düşünmeyi nasıl tamamladığını ve böylece mükemmel olmamıza nasıl yardımcı olduğunu açıklıyor. Uzman, “Akıllı telefonlar ve teknolojinin yaptığı şey, bilişsel yeteneklerimizi kullanma şeklimizi değiştirmek. Bu değişiklikler aslında bilişsel olarak faydalıdır” dedi.

Uzman, akıllı telefonunuzun beysbol sahasına giden yolu bildiğini, bu nedenle bir haritayı açmanıza veya yol tarifi sormanıza gerek olmadığını bunun da başka şeyler hakkında düşünmek için beyin enerjisinden tasarruf sağladığını söyledi. Chimero, aynısının profesyonel alanlar için de geçerli olduğunu, 2021'de artık karmaşık matematik problemlerinin kağıt kalemle çözülmediğini ve artık telefon numaralarını ezberlemediğimizi kaydetti.

İnsanın tüm teknolojileri daha akıllı bir şey elde etmek için zihinle birlikte kullanacağını vurgulayan Chimero, sonuç olarak teknoloji yardımıyla çok daha karmaşık görevlerin başarılabileceğini ve bu durumun insanı aptallaştırmayacağını bildirdi.

ABD'de teknoloji devlerine sınırlama!

 

Üretimde dönüşüm hedefi teknoloji hamlesiyle gerçekleştirilecek