İlk taşınabilir DJ cihazını piyasaya sunan İsveç firması Pacemaker, gücünü Spotify ile birleştiriyor ve Pacemaker iPad uygulamasını müzikseverlere sunuyor.
DJ’lik, oldukça eğlenceli ve yaratıcı olanaklarla dolu olmasına rağmen çoğu zaman pahalı cihazlar satın alma zorunluluğu ve sadece bilgisayarda bulunan şarkılarla sınırlanmak anlamına gelebiliyor. Pacemaker’ın yeni iPad uygulaması oldukça güzel dizayn edilmiş arayüzü, kullanım kolaylığı ve Spotify’ın milyonlarca şarkıdan oluşan arşivi ile bu sınırlamaları tamamen ortadan kaldırıyor.
Ücretsiz: Pacemaker iPad uygulaması tamamen ücretsiz olarak müzikseverlere sunuluyor. Kullanıcılar, Pacemaker içerisinde yer alan Uygulama Mağazası’ndan efekt, filtre ve kullanım yükseltme ve satın alma seçeneğine sahip olabiliyor.

PMA_Punk

Tasarım ve Teknoloji: Oldukça detaylı tasarlanmış arayüzü ve güçlü miks cihazıyla Pacemaker iPad uygulaması kolay kullanım özelliği ve kullanıcıların isteklerine daha duyarlı bir yapıya sahip. 

Ücretsiz Spotify Premium deneme sürümü: Pacemaker iPad uygulaması Spotify Premium deneme sürümü ile birlikte yükleniyor, böylece kullanıcılar hemen şarkıları miks yapmaya başlayabiliyor.

Lokal dosyalar: Pacemaker iPad uygulaması ile hem iTunes hem de Spotify’dan elde edilen müzik parçaları miks edilebiliyor.
Pacemaker müzik miks etmeyi kolay hale getirebilmek için iPad uygulamasının tasarımını en iyi örnekleri referans alarak sadeleştirdi. Sonuç olarak ortaya çıkan tasarım hem doğal, hem eğlenceli, hem de iPad’e mükemmel şekilde uyan bir tasarım oldu. 

Pacemaker ile Spotify arasındaki özel anlaşma ile yeni müzik parçalarını çaba harcamadan keşfetme ve miks yapma engeli ortadan kalkmış durumda ve sonsuz sayıda yaratıcı olasılık var. Konu ile ilgili açıklama yapan Pacemaker Kurucu Ortağı ve CEO’su Jonas Norberg; “Vizyonumuz, her zaman herkesin müzikten zevk almasını sağlamak olmuştur. Pacemaker iPad uygulamasının tasarımı ve bunun Spotify ile bütünleşmesi ile bu konuda doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum.” diye konuştu.
Spotify Ürün Sahibi Owen Smith ise, “Spotify’da şarkı miks edebilmeyi her zaman istemiştik. Bu nedenle, Pacemaker ile bu konu üzerinde çalışmak bizim için çok heyecan verici oldu. Pacemaker iPad uygulamasının kullanıma açılması yeteneklerinden bağımsız isteyen herkesin Spotify üzerinden şarkı miks etmeye başlayabileceği anlamına geliyor.” dedi.
Pacemaker iPad uygulaması, App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.