Rusya’da 13 Ocak 2014 tarihinde kayıtlı olan İnternet üzerinden müzik dinleme hizmeti veren Spotify, 6 Şubat 2023 tarihinde Rusya’daki işlemlerini tamamen durdurmak için başvurusunu gerçekleştirdi. İsveç müzik servisi Spotify, 11 Nisan 2022 tarihinde, mevcut durumun detaylı bir analizinin ardından Rusya’daki faaliyetlerine son verdi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Spotify’ın Rusya’dan çekildiği dönemde servis web sitesinde, “Spotify’nin tüm hizmetleri Rusya’da kullanılamaz hale geldi, ancak kullanıcılar hesaplarını başka bir ülkede yeniden etkinleştirebilirler” ifadeleri yer alıyordu.

Benzer şekilde, 15 Aralık tarihinde, ağ ekipmanı ve yazılım üreticisi Cisco’nun bir tüzel kişiliği olan ve daha önce ekipman bakımıyla uğraşan Cisco Systems LLC kapatıldı.

Cisco’nun Rusya’daki ikinci tüzel kişiliği olan Cisco Solutions şu anda aktif durumda ve dağıtım ile satış faaliyetlerine devam ediyor. Cisco, Rusya’daki satışlarını 2022’nin Mart ayında durdurarak Haziran 2022’de Rusya pazarından çekilme kararı aldı.

Spotify çalışanların yüzde 17'sini işten çıkaracak

 

Spotify'dan 'yapay zeka' kararı!

 

Müzik severleri üzecek karar: Spotify zam yaptı

 

Spotify aboneliklerine zam geliyor