EA Digital Illusions CE tarafından geliştirilen online shooter oyunu Star Wars: Battlefront, bir süredir beta olarak PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında oynanabiliyordu. Senaryo modu bulunmayan, yalnızca online modlarıyla oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanan yapım, ilk etapta büyük ilgi gördü.
Frostbite 3 oyun motoruyla hazırlanan, grafikleri ve ses efektleriyle çok iyi görünen yapım, beta sürecindeyken tam 9.5 milyon kişi tarafından oynanmış. EA Games'in verdiği bilgilere göre beta, toplamda 1.6 milyar dakika oynanmış ve tüm bu rakamlar, EA için rekor anlamına geliyor.
Daha önce gelen bilgilerde, Activision'ın yeni oyunu Call of Duty: Black Ops 3'ün beta'sının PlayStation 4'te milyonlarca kişi tarafından oynandığı ve bir rekor kırdığı söylenmiş, ancak rakam verilmemişti. Öte yandan, bir diğer online oyun Destiny'nin 2014'teki beta'sında 4.6 milyonluk katılım gerçekleşmişti. Star Wars ise iki oyunu da rahatlıkla geride bırakmayı başardı.
Oyun, tam sürüm olarak 19 Kasım itibarıyla Avrupa'da raflarda olacak. Eh, 17 Aralık Perşembe günü de Star Wars serisinin yeni filmi Güç Uyanıyor geliyor. Onun da biletleri çoktan ön satışa çıktı ve büyük ilgi gördü. Star Wars çılgınlığı son hızıyla sürüyor diyebiliriz.