Turkcell 2013 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv tarafından açıklanan 2013 sonuçlarına göre Turkcell, 2013 yılında gelirini geçen yıla göre yüzde 9 arttırarak 11.4 milyar TL, net kârını ise yüzde 12 arttırarak 2,3 milyar TL kâr elde etti.
Finansal sonuçlar hakkında yaptığı konuşmada, 2014 yılında 2.1 milyar lira yatırım planları olduğunu açıklayan Ciliv, Turkcell'in Ukrayna'daki iştiraki Astel’in kârını dolar bazında yüzde 11 seviyesinde arttırdığını söyledi.
Konuşmasında Turkcell'in 2013 gelirlerinin detaylarına değinen Ciliv:
"Türkiye’deki mobil gelirlerimiz, %38 büyüyen mobil genişbant sayesinde toplamda %5 büyüdü. İştiraklerimiz de katkılarını artırmaya devam etti. Turkcell Superonline geçen yıla göre %35 büyürken, Ukrayna operasyonumuz ABD Doları bazında gelirlerini %11 artırdı ve ilk kez yıllık bazda pozitif VFÖK kaydetti.
Teknoloji ve inovasyon ile eşsiz bir deneyim sunarak müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya ve zenginleştirmeye devam ediyoruz. 2013 yılında, mobil genişbantı yayma vizyonumuzla, Türkiye’de tasarlanan ve üretilen ilk akıllı telefon olan “T40”’ı ortalama fiyatların yarı fiyatına müşterilerimize sunduk. T40’ın,
akıllı telefon penetrasyonunu artırma, bilgiye erişimde fırsat eşitliği, ekonomiye katkı ve yerli yazılımı teşvik hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.
Grup olarak, 2013’te toplam 1,8 milyar TL yatırım yaparak Türkiye’nin mobil ve fiber altyapılardaki kalitesini daha da artırdık. Bugün, Turkcell’in üstün altyapısı sayesinde müşterilerimiz bilgiye her an her yerden ulaşabilecek noktaya geldi. Bilgiye erişime verdiğimiz önemle, yakın zamanda, Turkcell Akademi’yi
dijitalleştirerek, dünyanın önde gelen eğitim kurumlarının da işbirliğiyle 2,000’den fazla eğitim içeriğini tüm Türkiye ile paylaşmaya başladık.
2014 yılında da, büyüme hedeflerimiz doğrultusunda özellikle Türkiye’deki mobil ve fiber genişbant şebekelerimize yapacağımız modernizasyon dahil yatırımlarımızı artırarak tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı hedefliyoruz" dedi.