Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şirketlerin işlerinde fark oluşturmasının ancak teknolojik dönüşümle mümkün olduğunu söyledi. Ciliv, "Önümüzdeki 10 yılı iyi okuyabilirseniz işinizde liderliğinizi sürdürebilirsiniz." dedi.
 
Turkcell’in, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve kârlı olmalarını sağlamak için düzenlediği 'İş’te Teknoloji Hamlesi' toplantılarının 2014’teki yeni durağı Eskişehir oldu. Rixsos Otel’de düzenlenen törende Eskişehir sanayici ve iş adamlarına seslenen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şirketlerin işlerinde fark yaratmasının ancak teknolojik dönüşümle mümkün olabileceğini vurguladı. Teknolojinin hızla ilerlediğini dikkat çeken Ciliv, işadamlarına tavsiyelerde bulunarak, bunu yakalamak ve işlerinizde liderliği sürdürmek için geleceği çok iyi okumak gerektiğini anlattı. Sanayici ve iş adamlarının başarılı olabilmesi için mutlaka geleceği öngörmesi gerektiğinin altını çizen Ciliv, "Önümüzdeki 10 yılı iyi okuyabilirseniz işinizde liderliğinizi sürdürebilirsiniz." diye konuştu.
 
Konuşmasında Anadolu'da başarılı binlerce şirket olduğunu ve bunların Türkiye ekonomisini daha ileriye taşımak için mücadele verdiğini kaydeden Cilivi, şunları dile getirdi:
 
"Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. Anadolu’nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket var. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek. Bir sanayi ve ticaret merkezi olan Eskişehir’in de bu teknolojik dönüşümü gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkısını sürdüreceğine inanıyorum."
 
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da Turkcell’in bugün kurumsal pazarın lideri ve 520 bini aşkın şirkete hizmet verdiğini aktardı. 2013 yılında ülke ekonomisine 1,5 milyar TL katkı sağladıklarını aktaran Kocabaş, makineler arası iletişim teknolojisiyle kurumsal müşterilerine hesaplı, pratik, hızlı ve faydası kanıtlanmış çözümler sunduklarını ifade etti. Kocabaş, "32 bin km’lik fiber altyapımız, tek noktadan toplu iletişim çözümlerimiz, kurumsal müşterilerimize hizmet veren bin çağrı merkezi çalışanımız ve 2 bin 200 kişilik kurumsal satış ekibimizle müşterilerimize en iyi hizmeti götürüyoruz. Bugün Türkiye’de makineler arası iletişim teknolojisinin kullanıldığı yaklaşık her 3 makineden 2’si Turkcell’li. Bugün M2M konusunda uzman 40 iş ortağımızla bin 500’ü aşkın proje gerçekleştirdik." şeklinde konutştu.
 
Son 5 yılda Eskişehir’e yaptıkları toplam yatırım miktarının 33 milyon TL’yi bulduğunu kaydeden Kocabaş, "Eskişehir’de istihdama da katkıda bulunuyoruz. Şu an da bini aşkın kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Bunun yanında, Eskişehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz projelerimizle Eskişehir halkının da hayatını kolaylaştırıyoruz." dedi.