Sony ve Microsoft şirketlerinin Kasım ayında çıkaracakları yeni nesil oyun konsolları PlayStation 4 ve Xbox One'ın çıkmadan önce tahmini ön satış rakamları, oyun endüstrisinin analistlerinden Michael Pachter tarafından incelendi.
Yapılan araştırmaya göre Sony, PlayStation'ın çıktığı ilk gün içerisinde 1.5 milyon adet satış gerçekleştirecek. Microsoft'un çıkaracağı Xbox One ise yaklaşık olarak 1 milyon adet satılacak.

Sony, PS4'ü 15 Kasım'da Kuzey Amerika'da ve 29 Kasım'da Avrupa'da piyasaya sürecek. Microsoft ise Xbox One'ı Kasım'ın 22'sinde 13 farklı ülkede aynı anda piyasaya sunacak.
Yapılan ön satış incelemelerine göre Sony'nin PS4'ü Microsoft'un Xbox One'ının karşısında satış rakamları göz önünde bulundurularak bir galibiyet elde edecek gibi duruyor. Birçok oyunseverin merakla beklediği cihazların piyasaya çıkışına çok az kalmışken, yapılan tahminlerin gerçekliği daha fazla. Bu yüzden tüm mağazalarındaki ürünlerin tükenmesini göz önünde bulundurarak, tahmini satış rakamlarının üzerinde bir stok gerçekleştireceği öngörülüyor. Microsoft'un ise mağazalara 1 milyon adet dağıtım yaparak satışa geçeceği Xbox One için satış durumuna göre stok planlarını yağacağı belirtildi.