Yaz aylarının başlamasıyla sınır bölgelerinde tatile çıkan Türk cep telefonu kullanıcılarının ‘fatura şok’u yaşamaması için operatörler yeni düzenlemeler yaparken, yeni sistemleri de devreye aldılar.Ege, Akdeniz, Trakya, Doğu Anadolu gibi sınır bölgelerde tatil yapanların cep telefonlarının diğer ülke operatörlerine geçtiğini farketmemeleri fatura sürprizi yaşamalarına neden olabiliyor.

YENİ SİSTEM GELİŞTİRİLDİ

Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberine göre Vodafone Türkiye yetkilileri, abonelerinin yanlışlıkla yabancı operatörlere bağlanmalarının ve fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Operatörden, şu açıklama yapıldı:

“Sistem sayesinde komşu ülkelerin Türkiye sınırındaki baz istasyonlarına bağlanmaya çalışan aboneler tespit edilerek bu engelleniyor. Bir süre engelledikten sonra abonenin hala yabancı operatöre bağlanmaya çalıştığını görürse kullanıcının gerçekten roaming abonesi olduğunu varsayarak yabancı operatöre bağlanmasına izin veriyor.

Aboneler Türkiye’deyken telefonun ayarlarından operatör seçimini manuel olarak yani elle yaparlarsa, sınır bölgesinde diğer yabancı operatörlere bağlanmazlar. Bu sistem sayesinde bu sorunu yaşayan abone sayısında ciddi oranda azalma oldu.”

SINIRI GEÇTİN UYARISI

Turkcell yetkilileri ise, sınırlarda yanlışlıkla olabilecek uluslararası dolaşımı geciktirecek bir sistem kullandıklarını belirterek, “Bu sistem abonenin son konumuna, sinyalin gönderildiği operatörün santral bilgilerine, abonenin telefonunun Türkkiye’deyken açıklık bilgilerine bakarak sınırdan geçişleri yüksek oranda tespit ediyor ve abonenin ilgili operatörden kazara sinyal almasını geciktiriyor” açıklamasını yaptı.

Gerekli görülen noktalarda yeni iletişim noktalarının kurulduğunu ve kapsamanın genişletildiğini de belirten Turkcell yetkilileri, şunları aktardı: “Operatörlerle karşılıklı frekans komşuluk planları yapılmakta ve karşı operatörden sinyal alma ihtimali düşürülmektedir. Buna karşın oluşan coğrafi koşullar nedeniyle abonelerimiz sınır ülke operatörlerinden servis alabilirler. Geçişlerde abonelerimizin bu geçişten haberi olabilmesi için ‘sınır uyarı SMS’leri’ abonelerimize bu geçiş yaşanır yaşanmaz gönderilmektedir.”

‘Mağduriyetler en aza indirildi’

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, geçen yıllarda yaşanan sınırlarda uluslararası dolaşım (roaming) sorunları nedeniyle operatörlerle görüşerek önlemleri artırdıklarını söyledi. Acarer, “Teknik olarak önlemler alındı. Ciddi düzenlemeler yaptık. Eskiden yaşanan bu tarz mağduriyetler en aza indirildi. Teknik sistemler, bazen ne kadar önlem alınsa da önüne geçilemiyor. İnsanların da mağdur olmaması için telefonlarından manuel olarak operatör seçimi yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Konum tespiti yapıyor

Avea yetkilileri ise şu bilgileri paylaştı: “Sınır bölgelerinde bulunan abonelerimiz için ‘Border Roaming Gateway’ adlı uygulamamız var. Abonenin yurtdışındaki operatörden sinyal alması durumunda hemen müşterinin gerçekten sınırda olup olmadığını kontrol ediyor.
Abone ülke sınırları içerisinde ise yurtdışı operatörle olan bağlantısı 10 dakikalığına kesilerek, bu sürede tekrardan Avea’dan sinyal alması bekleniyor. Ancak hat Avea’dan sinyal almazsa, 10 dakika sonra tekrardan yurtdışındaki operatörden sinyal alması durumunda roaming’e geçişine izin veriliyor.   
Roaming’e geçtiği anda ise müşterilerimize, yurtdışı dolaşım yaptıkları, yurtdışında değillerse de yurtdışı tarifesi üzerinden ücretlendirilmemeleri için cihazın ‘ayarlar’ menüsünden manuel olarak operatörü seçmeleri gerektiği konusunda SMS ile bilgilendirme yapıyoruz.”