KOBİ’lerin Danışman Bankası Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye’de dijital dönüşümün lideri olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Türkiye, ülke ekonomisinin itici gücü KOBİ’lerin teknoloji dönüşümü için yeni bir işbirliğine imza attı. Yenilenen TEB KOBİ TV üzerinde açılan Teknolojik Çözümler kanalı aracılığı ile Vodafone Türkiye, dijital bağlantılı yaşamı ekonominin can damarı KOBİ’ler için kolaylaştırmak amacıyla KOBİ’lere kendi mucizelerini yaratmalarına ilham kaynağı olacak yenilikçi teknolojik çözümleri anlatacak

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Vodafone Türkiye teknolojiyi KOBİ’lerin günlük işlerinin bir parçası haline getirmek, ekonominin teknoloji ile dönüşümüne destek olmak amacıyla ortak bir projede buluştu. Dijital Dönüşüm Hareketini başlatan Vodafone Türkiye, yenilenen TEB KOBİ TV üzerinde açılan Teknoloji Çözümler Kanalında KOBİ’lere, teknolojinin en basit haliyle işlerini büyütmelerinin, zamandan ve maliyetten kazanarak verimliliklerini artırmanın yollarını anlatacak.

2006 yılında yayın hayatına başlayan TEB KOBİ TV, bankacılık sektörünün KOBİ’lere yönelik ilk internet televizyonu olma özelliği taşıyor. Yedi yılda 6 binin üzerinde içerikle, 17 milyonu aşan ziyaret, 10 milyon izleyiciye ulaşan TEB KOBİ TV, günlük 20 bin, yıllık 4.5 milyona varan ziyaret sayısına ve 137 binden fazla üyeye sahip.

TEB KOBİ TV’de, yeni iş fırsatlarından, pazarlama, satış ve yurtdışı pazarlar hakkında bilgilere, sektörel haberlerden, ticari hayatı yakından ilgilendiren mevzuat değişikliklerine kadar pek çok konuda video içerik bulunuyor Güncel zengin içeriklere ek olarak TEB KOBİ TV üzerinde KOBi’lerin günlük hayatında ihtiyaçlarını çözebilecek pek çok servis ve hizmet bulunuyor. TEB KOBİ TV izleyicileri Naklen Finans Hattı ile canlı borsa ve piyasa verilerine ücretsiz olarak ulaşabilirken, yurt dışı ile iş yapan ancak yabancı dilde iletişim problemi yaşayanlar KOBİ Lingo ile 60 farklı dilde iletişim kurma imkanı bulabiliyor. İzleyiciler, uzmanlar köşesi üzerinden de vergi düzenlemelerinden sosyal güvenliğe iş hukukundan ticarete kadar pek çok konuda 7/24 sorularını iletebiliyor.

YENİLENEN TEB KOBİ TV’DE AÇILAN İLK KANAL: TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER

Sektördeki öncü konumu ve geleceğin trendlerini yakalama hedefindeki TEB KOBİ TV, KOBİ’lerin değişen ihtiyaçları, dijital dünyanın gelişen trendlerine göre sürekli yenilenmeye devam ediyor. Bu amaçla yenilen tasarımıyla daha modern, Facebook bağlantısı ile daha sosyal bir hale gelen TEB KOBİ TV’nin son fonksiyonu ise çoklu kanal yapısı oldu. TEB KOBİ TV üzerinde açılan ilk kanal ise Teknoloji Çözümler kanalı oldu. TEB Vodafone işbirliği kapsamında Vodafone Teknolojik Çözümler kanalında bilgi ve haber kaynağı olacak ve KOBİ’lere teknolojiyi en yalın ve basit haliyle anlatacak. Bununla birlikte KOBİ’lerin teknoloji konusundaki sorularını diledikleri zaman iletebilecekleri bir de uzman köşesi bulunuyor. Sözkonusu köşede Teknoloji Uzmanı Necdet Çalışkan TEB KOBİ TV üyesi olan herkesin sorusuna yanıt verecek.

VODAFONE, TEB KOBİ TV’NİN İLK MARKA İŞBİRLİĞİ OLDU

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, “TEB KOBİ TV, KOBİ’lerin Danışman Banka olma hedefiyle hayata geçirdiğimiz ve Dünya Bankası’nın kuruluşu IFC tarafından da dünyaya örnek gösterilen hizmetlerimizden biri. 7 yılda video içerik sayısı 6 bin, üye sayısı 137 bin, ulaştığı izleyici sayısı 10 milyon olan TEB KOBİ TV ile sadece bankacılık sektöründe internet televizyonculuğu alanında bir ilke imza atmakla kalmadık, bir de önemli başarı hikayesi yakaladık. Burada yakaladığımız bu müthiş kitleye ulaşabilmek için bize her yıl birçok işbirliği teklifi geliyordu. Ancak başlatacağımız işbirliğinin KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermesi, TEB KOBİ TV’ye fark katması ve TEB KOBİ TV markası ile örtüşebilmesi gerekiyordu. Vodafone işbirliği TEB KOBİ TV çatısı altında bir marka ile gerçekleştirdiğimiz ilk işbirliğimiz. Bu işbirliği ile amacımız teknolojiyi KOBİ’lerin günlük işlerinin bir parçası haline getirmek, ekonominin teknoloji ile dönüşümüne destek olmak. Vodafone ile olan bu işbirliğimizi önümüzdeki dönemde yine KOBİ’lerimize fayda sağlayacak şekilde genişleterek, farklı alanlara da taşımayı planlıyoruz” dedi.

TEB KOBİ TV GÜCÜNÜ VODAFONE İLE ARTIRACAK

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şunları söyledi: “Teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarıyla Türkiye’de dijital dönüşümün lideri olma hedefiyle Türkiye’yi mobil iletişim ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, dijital bağlantılı yaşamı ekonominin itici gücü KOBİ’ler için kolaylaştırmak ve kendi mucizelerini yaratmalarına ilham kaynağı olacak yenilikçi teknolojik çözümler sunmak bizim için büyük önem taşıyor. Bu çözümlere bugün bir yenisini ekliyor ve Türk Ekonomi Bankası’yla yeni bir işbirliğine imza atıyoruz. KOBİ’lerin teknolojiyle iş süreçlerini yeniden şekillendirebilmeleri için yeni bir bilgi paylaşım platformu yaratıyoruz. 7 yıldır yayında olan TEB KOBİ TV çatısı altında Teknolojik Çözümler Kanalı’nı birlikte hayata geçirerek, KOBİ’lere teknolojinin desteği ile iş süreçlerini kolaylaştıracak, onlara verimlilik anlamında katma değer sağlayacak yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyoruz. Söz konusu platform üzerinden KOBİ’lere akıllı telefonlardan tablete, mobil teknolojilerden internet kullanımına kadar pek çok konuda düzenli ve sürekli bilgiler iletmeyi hedefliyoruz. Vodafone uzmanlarının hazırlayacağı içerikler bu kanalda videolarla sunulacak. Teknolojik Çözümler Kanalı, bir bilgi ve haber kaynağı olarak KOBİ’lere 7/24 hizmet verecek. Bu yeni işbirliği kapsamında dijital bağlantılı yaşamı KOBİ’ler nezdinde yaygınlaştırarak, iktisadi gelişime ve ekonomik kalkınmaya destek olacağız.”