Türkiye Kahramanmaraş’ta ardı ardına gerçekleşen 7.7 ve 7.6’lık iki depremle sarsılırken, yurt dışından yardım haberleri gelmeye devam ediyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Apple CEO’su Tim Cook, dün paylaştığı tweet’te şu satırlara yer verdi: “Türkiye, Suriye ve yıkıcı depremlerden etkilenen herkese taziyelerimizi gönderiyoruz. Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak.”

Tim Cook’un yardım açıklamasının hemen ardından bir destek de Google’dan geldi. Google CEO’su Sundar Pichai de tweet atarak hem şirket hem de çalışanlar olarak yardımda bulunacaklarını açıkladı:

“Türkiye ve Suriye’de depremler sonrası büyük kayıplar yaşayan herkesi düşünüyorum. Etkilenenlere ilgili acil durum bilgilerini sağlamak için SOS uyarılarını etkinleştirdik ve hem Google hem de Google çalışanları yardım ve kurtarma çabalarını destekleyecek.”

Amazon CEO’su Andy Jassy de Tükiye’de yaşananlara kayıtsız kalmadı, Jassy Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Battaniye, çadır, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, bebek maması ve ilaç gibi bağışlanan yardım ürünlerini ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırmak için Amazon’un lojistik ve dağıtım ağını etkinleştiriyoruz” diye yazdı.

Daha önce de Elon Musk, Starlink uydularını Türk hükümetinin onaylaması halinde göndereceğini açıklamıştı.

Google deprem bölgeleri için güvenli bölgeler haritası yayınladı

 

Deprem anı araç kamerasında! En dehşet görüntü

 

Bakan Kurum: Depremden 13.5 milyon vatandaşımız etkilendi!

 

İngiliz medyası: Son 100 yılın en büyük felaketi