XII. Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Müjdat Altay, 30 başvuru ile başlanana Teknoloji Ödülleri’ne 11 yılda 872 projenin ön başvuruda bulunduğunu aktararak, bugün 12’incisini başlatırken önceki yılın 198 olan ön başvuru sayısını aşmayı hedeflediklerini söyledi.
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes de, gelecekte daha akıllı bir dünyanın söz konusu olacağını belirterek, “Bizim işte böyle bir dünyaya hazırlanmamız gerekiyor. Teknolojiye yatırım yapan şirketlerin ve nitelikli araştırmacı insan gücünün katkısıyla büyüttüğümüz Teknoloji Ödülleri’nin 12’incisinin başvuru sürecini başlatıyoruz. Başvuruların sayılarının bu yıl artmasını ümit ediyoruz. Etkinliğimizin özel sektör içerisinde heyecan verici bir yarış olduğunu görmekten çok mutluyuz” diye konuştu.

Tek yol Ar-Ge

TTGV Başkanı Cengiz Ultav ise, Teknoloji Ödülleri’nin Türkiye’deki benzerlerine göre en önemli farkının ‘her alanı temsil etme gücü’ olduğunu vurguladı. Ultav, “Firmaları Türkiye’nin Teknoloji Ödülleri yarışına katılarak rekabet güçlerini göstermeye davet ediyoruz. Bizden önce bu yolculuğa çıkan ülkelere yetişmek, onları geçmek ve dünya devi markaları yakalamak için tek yol Ar-Ge’de, teknolojide, inovasyonda yetkinliğimizi artırmak” dedi.

Ciddi mesafe alındı

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ise özel sektörün yenilik geliştirme konusunda başarılı ve girişken olduğunu ve kendine güvendiğini vurgulayarak, “Devlet desteği ile birlikte bu başarı çok yükseklere çıkıyor. Ar-Ge ve yeniliğin öneminin farkında olan bir devlet politikası izlenmesi ve buna sınırsız destek verilmesi ile ciddi mesafe aldığımızı söyleyebiliriz” dedi.