Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Turkcell olarak KOBİ’leri hızla geleceğe hazırlamak istediklerini söyledi.

Artık dünyada rekabetin anlık yaşandığını kaydeden Kocabaş, “Bu nedenle KOBİ’lerimizi hızla ‘Gerçek Zamanlı İşletme’ haline getirmemiz gerekiyor. Artık KOBİ’lerimizin rekabette bir adım öne geçebilmeleri için mobil saha otomasyonlarını çok hızlı bir şekilde yapmalı, makinelerini anlık olarak takip edebilmeli.
Bunun yanı sıra sahadan verileri anlık olarak toplayarak anlık olarak analiz etmesi gerekiyor. Ayrıca bu veriyi müşterilerinin ihtiyaçlarına göre analiz ederek doğru zamanda müşterisine doğru çözümler sunabilmeli. Kısaca tüm kritik operasyonlarında anlık olarak reaksiyon gösterebilen şirketler gerçek zamanlı işletme oluyor” dedi.

Büyüme ve verimlilik

KOBİ’lerin en büyük beklentisinin işini büyütmek ve verimli yönetebilmek olduğunu anımsatan Kocabaş, şunları söyledi: “Turkcell olarak biz iş hayatlarını kolaylaştırmak, verimliliklerini artırmak, maliyetlerini azaltmak, rekabette avantaj sağlamak ve iş süreçlerinde etkinliklerini artırmak amacıyla uzun zamandır KOBİ’lere teknolojik çözümler sunuyoruz.
KOBİ’lerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve kârlı olmalarını sağlamak için onlara nasıl daha iyi destek olabiliriz diye düşündük ve bu amaçla ‘İş’te Teknoloji Hamlesi’ vizyonunu geliştirdik. Analizlerden yola çıkarak kamudan enerjiye, medyadan finansa, lojistikten perakendeye, inşaattan sağlık sektörüne, geniş bir yelpazede müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirdik. ‘İş’te Teknoloji Hamlesi’ ile KOBİ’lerin işlerinin temeli olan altyapı, yönetim ve pazarlama alanlarında ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlere yer verdik.”

‘İşleri anlık takip edebilmek çok önemli’

KOBİ segmentinin işlerini her yerden anlık takip edebilmeleri ve yönetebilmelerinin çok önemli olduğunu da dile getiren Kocabaş, şöyle konuştu: “Bilgiye ve işe her an her yerden erişim sağlamak üzere sunduğumuz çözümlerin başında KOBİ’lerimize sıfır altyapı maliyetiyle sunduğumuz Turkcell Akıllı Bulut geliyor.

Süreç ve operasyon yönetimi verimliliğine en büyük etkiyi ise M2M (makineler arası iletişim) odaklı çözümlerimiz sağlıyor. bugün Türkiye’de her 3 makineden yaklaşık 2’sini Turkcell konuşturuyor. Birlikten kuvvet doğar diyerek bizimle çalışmayı tercih eden şirketleri teknolojik dönüşümün yolunda bir adım öne taşımayı, başarı yolunda basamakları birlikte tırmanmayı hedefliyoruz.”