TEKNOLOJİ GÜNDEM - ÖZEL
Teknosa'nın halka açıldıktan sonra, teknoloji perakende pazarındaki liderliğini sürdürmek için yeni satın almaların peşinde olduğu konuşuluyor. Teknosa, daha önce Alman EP Center ve Amerikan Best Buy gibi önemli teknoloji perakende markalarının Türkiye operasyonlarını satın almış ve bu alanda önemli yatırımlar yapmıştı.
Şirketin şimdide iki önemli şirketle pazarlık yaptığı ve büyük ölçüde anlaştığı konuşuluyor. Bu şirketlerden ilki, ünlü İngiliz Dixons Stores’a ait elektronik mağazalar zinciri Electro World olduğu ve satın alma konusunda büyük oranda anlaşıldığı iddia ediliyor. Zira Electro World’ün yüzde 40 oranında hissesi Esas Holding ile Ömer ve Demir Sabancı ortaklığının elinde bulunduğundan tarafların daha kolay anlaştığı söyleniyor. Ayrıca Electro World’ün Genel Müdürü Bahadır Özbek’in de kısa bir süre önce görevinde istifa etmiş ve yerine her hangi bir görevlendirme yapılmamış olması, satış ve devir işlemlerinin yakında yapılabileceğine işaret ediyor.
Teknosa’nın ikinci önemli satın alma planı Darty elektronik marketler üzerine konuşuluyor. Söylentilere bakılırsa Teknosa, Darty’nin Türkiye operasyonu ile birlikte bazı yurtdışı ülkelerdeki operasyonlarıyla da ilgilendiği ve satın almak istediği konuşuluyor.