Türkiye'nin öncü teknoloji perakende şirketi Teknosa, bir ilki gerçekleştirerek dünyada ilk akıllı telefon ve akıllı saat üreten teknoloji perakendecisi oldu. Şirket, bugün düzenlediği etkinlikte Preo adını verdiği akıllı telefon ve akıllı saat ailesini duyurdu.

Şirket, Genel Müdür Bülent Gürcan'ın duyurusunu yaptığı Preo P1 akıllı telefon ve Preo Watch ile mobil cihaz sektörüne giriş yapan yerli firmalar kervanına katıldı.


 
Preo ailesinin Çinli ZTE tarafından üretildiğini açıklayan Bülent Gürcan, cihazların ilk olarak Teknosa mağazalarında satılacağını duyurdu.

Cihazların fiyatları hakkında da bilgi veren Gürcan, Preo P1 akıllı telefonun 749 TL'den, Preo Watch akıllı saatin 99 TL'den tüketicilerin beğenisine sunulacağını açıkladı. 

Lansman dönemine özel olarak, Preo P1 telefon ve Pwatch akıllı saat birlikte 799 TL’den satışa sunulacak.  Ayrıca, 24 ay taahhütlü TeknoSA Mobil hattını alan veya hattını TeknoSA Mobil’e taşıyanlar, Preo P1 telefona 350 TL’ye varan indirimle 399 TL’ye sahip olabilecek. Yine bu dönemde Preo P1 telefon alan müşterilere Preo markalı kılıf hediye edilecek.
 
Preo P1 akıllı telefon
İleri seviye akıllı telefonlar ligine Preo P1 ile giriş yapıyor ve kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, performansıyla fark yaratacak alternatif bir akıllı telefon ile kendini gösteriyor. Teknosa’nın ilk telefonu olan Preo P1’i elinize aldığınız an kaliteli kasa yapısı sizi etkilemeyi başarıyor. Özel bir dokuya sahip olan kasası sayesinde elinizden kaymıyor ve her koşulda pratik bir kullanım sunuyor.


1.2 GHz ve 4 çekirdekli güçlü işlemcisi ile yakın gelecekte hayatımıza girecek 4G teknolojisi için şimdiden hazır olan Preo P1, Qualcomm’un yeni nesil işlemcisini taşıyor. Snapdragon 410 adını taşıyan bu işlemci sayesinde, tüm yapmak istediklerinizi üstün bir hız ve performansla gerçekleştireceksiniz. Snapdragon’un kalitesi ve hızı, oyun oynarken istediğiniz performansa kavuşmanızı garantiliyor. Böylece oyun sırasında yavaşlamalar veya takılmalara sonsuza dek veda edebilirsiniz.
 
Preo P1, akıllı telefon teknolojisine, kamera ve ekran özellikleriyle de kusursuz bir uyum, hatta yenilik getiriyor. 1 GM RAM ve 8 GB dahili depolamaya sahip telefonda, Android 4.4.4 KitKat yazılım bulunuyor. Bunun en güzel avantajı, popüler olan işletim sistemi ve yazılımı sayesinde Preo P1’de son model bir akıllı telefonun tüm özelliklerinin bulunuyor olması. Yani, Full HD video kayıtlarınız, 13 MP arka kamerasıyla çektiğiniz kusursuz fotoğraflarınız, Preo P1’in HD ekranında harika bir şekilde karşınıza çıkacak. Özellikle geniş açılı 5 MP ön kamerası ile selfie’lerin tadı çok daha başka bir hale geliyor!
 
Preo P1’i kusursuz yapan en önemli detayı, sahip olduğu tüm donanımın ve özelliklerin birbiriyle senkronize bir yapıda kurgulanmış olması. Bu gücü ve uyumlu yapısı ile sizi yarı yolda bırakmayacak bir akıllı telefona kavuşuyorsunuz!
 
Preo Watch akıllı saat
9 renkten oluşan Preo Watch akıllı saat, adım sayar, kalori ölçer, vücut kütle ağırlığı, uyku kalitesi gibi özelliklere sahip. Su geçirmez özellikte ( 3 metreye kadar) olan akıllı saat, şık ve sportif görünümüyle dikkat çekiyor.


PREO Pwatch’un özellikleri

Saat
Takvim
Batarya göstergesi
Değişebilir kayışlar
Adım takibi
Mesafe takibi
Kalori takibi
Uyku düzeni takibi
Uyku kalitesi ölçme
Su geçirmez ip67
Bluetooth 4.0
Sağlıklı kayış
Diyet programı yapabilme
Bmi ölçümü
Hareketsizlik ikazı
Su içme ikazı
Programlanabilir alarmlar
Titreşim
Gelen arama uyarısı (android ile)
Gelen mesaj uyarısı (android ile)
Oled ekran
Değişebilir kayışlar (9 renk kayış seçeneği)