Teknosa’nın Genel Müdürü Necil Oyman, “Kampanya kapsamında, eski çamaşır makinesi yarış aracına, eski bir video tost makinesine dönüştürüldü” dedi.

‘Retrosa’ adını verdiği projeyle artık işlevini yitirmiş, bozuk veya eski ürünlerini alarak tekrar hayata kazandıran Teknosa, ‘Geçmiş retroysa, gelecek Teknosa’ sloganıyla uzun soluklu bir projeye imza attı.

Güncelliğini yitirmiş televizyon, müzikçalar, cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve buna benzer birçok ürünün Retrosa ekibi tarafından elden geçirildiğini söyleyen Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, “Kampanya kapsamında, eski çamaşır makinesi son model bir yarış aracına, eski bir lap top projeksiyon cihazına, eski bir bilgisayar kasası kapı ziline, eski bir video tost makinesine, yine eski bir atari ise giyilebilir bir Oyun konsoluna dönüştürüldü” dedi.

Çoklu kanal

Her ilde bir TeknoSA hedefine çok yakında ulaşacaklarını belirten Necil Oyman, “81 ilde teknoloji marketinin bulunması ülkemiz için de sektör için çok anlamlı. Şu anda toplamda 79 ilde 308 mağazaya ulaşmış durumdayız. Her yıl 30 yeni mağaza açıyoruz” dedi.  

Dünyada da henüz çok yeni bir anlayış olan Omni-Channel yani Çoklu Kanal stratejisinin öncüsü olmayı istediklerini ifade eden Oyman, şu bilgileri verdi: “Perakende sektöründe sürdürülebilir başarının anahtarı müşteri odaklı olmak. TeknoSA, bilimsel perakendecilik anlayışıyla iş modelini, müşteri odaklılık üzerine kurgulamış bir şirket. bugün de müşteri her kanaldan ürün ve hizmetlere ulaşmak ve kesintisiz bir deneyim yaşamak istiyor. Omni-channel, çoklu kanal stratejisi ile her kanaldan müşteriye tek deneyim sunmaya odaklanıyoruz.”

Cepte 700 bin mağazamız oldu

Mobil aplikasyonlarının kısa sürede 700 bin adet indirildiğini söyleyen Necil Oyman, “Böylece cepte 700 bin mağazamız oldu” dedi. Oyman, şöyle devam etti: “Tüketicilerin ürün ve hizmet beklentileri açısından Teknosa.com, TeknoSA Suadiye Mağazası veya TeknoSA mobil aplikasyonlar arasında bir fark yok. Çoklu kanal stratejisinin temelinde tüm satış noktalarının tüketicilere aynı ürünleri ve hizmetleri sunabilmesine olanak sağlamak var. Bu amaçla, mağaza ve tüm depo stoklarını web’e açarak teknosa.com’daki ürün portföyünü zenginleştirdik.”

‘Geçen yılki kadar büyüme olmaz’

Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, tüketici elektroniği pazarında geçen yılki kadar bir büyüme beklemediklerini söyleyerek, “Sektör bu yıl yüzde 10 büyür. Yine de dünyaya göre çok iyi bir performansımız var” dedi. Sektörün yıl sonunda 33 milyar lira civarında bir büyüklüğe ulaşacağını kaydeden Oyman, “Teknosa olarak pazarın üzerinde büyüyoruz. Bu yıl da yüzde 50’nin üzerinde büyürüz” dedi.

Doğu, akıllı saati sevdi

En son Ardahan’da açtıkları mağazayla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 21 ilde 36 mağazaya ulaştıklarını kaydeden Necil Oyman, 2014 yılı başından bu yana Bingöl, Diyarbakır, Ağrı, Osmaniye ve Ardahan olmak üzere bölgede beş mağaza açtıklarını anlattı. Bölgede teknolojiye yoğun bir talep olduğunu kaydeden Oyman, “Mağaza açılışlarında en çok ilgiyi akıllı saatler gördü. Tablet, akıllı telefon ve TV gibi ileri teknoloji ürünleri de yoğun talep aldı” dedi.

OKULA DÖNÜŞ

Her yaştan öğrenci için
hepsiburada.com, anaokulundan ilköğretime, liseden üniversiteye kadar her yaştan öğrencinin ihtiyacı için seçenekler sunuyor.

Özel seri

LC Waikiki, okul dönemi için hazırladığı ‘Back to School’ serisi ile çocuklara birbirinden farklı tasarımlar sunuyor.

Geleneksel kampanya

Evgör Mobilya, okula dönüş için geleneksel indirim ve hediye kampanyasını 2014-2015 eğitim dönemi için tekrar ediyor.

Spor seçenekleri

60 farklı spor dalında 35 binden fazla ürün sunan Decathlon, okul alışverişleri için uygun seçenekler hazırladı.