Vatandaşı kandırmak için sınır tanımayan telefon dolandırıcıları, bu kez Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın sesini taklit ederek işadamı Turgut Yılmaz'ı kandırmaya çalıştı. Ancak Yılmaz durumu anlayınca dolandırıcıların planı suya düştü. 



RENK VERMEDİ 

Olay önceki günlerde yaşandı. Kendisini "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga" olarak tanıtan ve sesini taklit etmeye çalışan tele-dolandırıcı, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın işadamı olan kardeşi Turgut Yılmaz'ı telefonla aradı. Dolandırıcı, işadamı Yılmaz'dan maden faciasında hayatını kaybeden bir işçinin ailesine yardım etmesini istedi. Fakat Kasırga'nın sesini iyi tanıdığı için kendisini arayan kişinin dolandırıcı olduğunu anlayan Turgut Yılmaz, soğukkanlı bir şekilde banka hesap numarası istedi.



Parayı derhal yatıracağını söyledi. Yılmaz, telefonu kapatır kapatmaz da Fahri Kasırga'yı arayıp durumu bildirdi. Bir telefon dolandırıcısının sesini taklit edip adını kullanarak bağış topladığını anlattı. Kasırga da hemen Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulundu ve sesini taklit ederek işadamından para isteyen kişinin bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi. Savcılık, işadamı Turgut Yılmaz'ı arayan ve para isteyen kişinin telefonunu ve kimliğini tespit etmek için soruşturma başlattı. 
Kaynak-Sabah