Turkcell'in en büyük hissedarlarından TeliaSonera'nın dün Azerbaycan'ın da içinde bulunduğu yedi pazardan çekileceğini açıklamasının ardından Azercell'den açıklama geldi. Azercell Telecom yetkilileri, TeliaSonera'nın Azerbaycan'dan çıkışının Azercell'in faaliyetlerini etkilemeyeceklerini belirttiler. 
TeliaSonera Eurasia Kurumsal İletişim Birim Müdür Yardımcısı Ulviyya Hasanzade, Trend'e yaptığı açıklamada, Azercell'in Azerbaycan'da faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini ifade etti. TeliaSonera'nın bölgedeki faaliyetlerini yavaş yavaş azalttığını kaydeden Hasanzade, potansiyel alıcı olmadığı sürece konu üzerinde spekülasyon yapmanın doğru olmadığını söyledi. 
Azercell Telecom hisselerinin tamamı, Fintur'un iştiraklerinden  Azertel Telekomünikasyon Yatırım Dış Tİcaret A.Ş.'ye ait.
2015'in ilk yarısı itibariyle Azercell'in 4 milyon 179 bin abonesi bulunuyor. 
Fintur Holding'de Turkcell’in yüzde 41.45 ve TeliaSonera’nın yüzde 58.55’lik payı bulunuyor. Azercell Telecom'da ise Tealisonera'nın yüzde 38,1 oranında payı bulunuyor. 
Turkcell’in en büyük hissedarlarından TeliaSonera, dün Avrasya’da faaliyet gösterdiği yedi pazardan çekileceğini açıklamasının ardından Turkcell konuyla ilgili opsiyonlarını değerlendirmek üzere bir stratejik ve finansal danışman atadığını açıklamıştı. (Fortune Türkiye)