Altı ay önce Turkcell'de CEO'luk görevine getirilen Kaan Terzioğlu, şirketin üst yönetim yapısına ilişkin neşteri nihayet vurdu. Sırtından 4,5G gibi dev bir ihale yükünü atan Turkcell'de radikal kararları barındıran yeniden yapılanma süreci, 1 Ekim'den itibaren uygulamaya konuldu. Yeniden yapılanma çerçevesinde pek çok birim ve başkanlık konsolide edilip, farklı adlarla ve görev tanımlarıyla yeniden oluşturuldu.
Perakende ve Satış Dağıtım Kanalları Grup Başkanlığı ile Aktif Satış Grup Bakanlığı birleştirilerek, halihazırda Aktif Satış Grup Başkanı olarak görev yapan Murat Erkan, Perakende ve Aktif Satış Grup Başkanı olarak görevlendirildi. Teknoloji Grubu organizasyon yapısında gerçekleştirilen değişiklik sonucu, altyapı yönetimi, şebeke teknolojileri, bilgi ve iletişim teknolojileri fonksiyonları, Şebeke Teknolojileri ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri grup başkanlıkları altında toplandı. Şebeke Teknolojileri Grup Başkanı olarak Gediz Sezgin, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Grup Başkanı olarak Serkan Öztürk atandı.
Yurtdışı operasyonlara dönük ise ilk hamle Ukrayna'ya yönelik gerçekleşti. Turkcell Türkiye'de Satış Grubu'na bağlı Perakende Satış ve Dağıtım Kanalları Grup Başkanı olarak görev yapan Burak Ersoy, 1 Ekim 2015 itibariyle Ukrayna life:) Genel Müdürü olarak atandı.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son atamaya ilişkin değerlendirmesinde, "Ukrayna'nın Turkcell olarak bölgesel varlığımızı ve etki alanımızı genişletme çalışmalarımızda pilot ülke olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. 3G'yi ilk olarak bu ülkede hizmete sunan operatör olmamız bunun en güzel kanıtı. Turkcell olarak, Burak Ersoy liderliğinde yeni başarı hikâyelerine imza atacak life:) şirketimize teknolojimiz ve know-how'ımızla destek olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.
(EKONOMİST DERGİSİ)