ABD’li araştırma şirketi Evercore ISI'ya göre şu an için erken bir tahmin olsa da Meta’nın Twitter’a alternatif olarak çıkardığı Threads sosyal medya devine önümüzdeki yıllarda kayda değer bir nakit akışı yaratabilir.

Mark Mahaney liderliğindeki Evercore ISI analistleri, uygulamanın önümüzdeki iki yıl içinde günlük 200 milyona yakın aktif kullanıcıya ulaşacağını ve yıllık yaklaşık 8 milyar dolarlık gelri elde edeceğini öngördü.

Instagram’ın, Elon Musk’ın satın aldığı Twitter’ına rakip olarak tasarlanan yeni uygulamasına geçtiğimiz Çarşamba kullanıma açılmasının ardından 2 gün içinde 70 milyonun üstünde kullanıcı kaydolmuştu.

Bu rakam, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Meta’nın 2025 yılında elde etmesi beklenen 156 milyar dolarlık ortalama yıllık gelirin çok ufak bir kısmı olsa da Twitter’ın halka açık bir şirket olarak geçirdiği son yılında elde ettiği 5,1 milyar dolarlık satış ve gelirin oldukça üstünde.

META'DAN 117 MİLYAR DOLAR GELİR

Sosyal medya uygulamalarında 3 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Meta geçtiğimiz yıl 117 milyar dolar gelir elde etmişti.

Musk’ın geçen yıl satın almasından bu yana tartışmalara konu olan Twitter ise Temmuz 2022 itibarıyla 237,8 milyon kullanıcıya sahipti.

Hisse senedi alanında oldukça başarılı bir performansa sahip olan Mahaney tarafından geçilen araştırma notunda, “Threads’in makul bir büyüme oranını koruyup koruyamayacağını ve Meta’nın diğer platformları olan Facebook ve Instagram’daki etkileşimi kayda değer şekilde bozmadan kullanıcıları yeni uygulamada tutup tutamayacağını izlemek ilginç olacak” ifadeleri kullanıldı.

"ÖNCELİK PARA KAZANMAK DEĞİL"

Keybank Capital Markets’dan Justin Peterson da uygulamanın şirkete birkaç milyar dolar reklam geliri getireceğini düşündüğü belirterek, “Ancak Meta para kazanmak yerine uygulamanın benimsenmesine öncelik vermesinin daha muhtemel olması nedeniyle bu rakam yakın vadede önemsiz bir katkı olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni platformunda oldukça aktif olan Mark Zuckerberg de bu görüşü paylaşıyor gibi görünüyor. Zuckerberg geçtiğimiz hafta sonu uygulama üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yaklaşımımız diğer ürünlerimize yaklaşımımızla aynı olacak: Önce ürünü iyi çalışır hale getir, sonra onu 1 milyar kişiye net ulaştıracak net bir patikaya oturtup oturtamayacağımıza bakıp sonrasında para kazanma kısmını düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

Meta’nın hissesi bu yıl iki kattan fazla artarken Pazartesi işlemlerinde yüzde 2,6’ya varan yükseliş yaşadı. Şirket diğer teknoloji devleriyle birlikte 2023 yılında S&P 500 ve Nasdaq 100 endekslerinde yaşanan yükselişlerin arkasındaki itici güçlerden biri oldu.

Twitter'ın rakibi Threads, 100 milyon kullanıcıya ulaştı

 

Threads için "sıfır gizlilik" iddiası

 

Threads, 70 milyon kullanıcıya ulaştı