THY Genel Müdürü Temel Kotil, alışveriş sitesinin hedef kitlesinin yabacı yolcular da olduğunu belirterek, “Burada bizim asıl amacımız Türkiye’de üretilen cep telefonundan reçele kadar bir çok ürünü dünyaya tanıtmak” dedi.
 
11 ÜLKEDE YAYINDA
 
Temel Kotil, yeni alışveriş sisteminin ilk etapta 11 ülkede faaliyete geçirileceğini belirterek, “Yolcularımıza böyle bir alternatif sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bol bol uçsunlar millerini de istedikleri gibi harcasınlar. Bizde mil çok. shopandmiles.com sayesinde Miles&Smiles üyeleri, millerini sadece uçuşlarda veya program ortaklarında değil, farklı bir alışveriş ortamında da harcayabilir, nakit (kredi kartı) alışverişlerinde de mil kazanabilecekken kazandıkları milleri de yine burada kullanabilecekler” dedi.
 
20 YILA SIĞDIRDIK
 
Sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kotil, 3. Havalimanı tamamlandığında tahmini olarak yaklaşık 400 uçağa sahip olacaklarını belirterek, “Gelecek dönemde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ayrılmayı düşünmüyoruz. Tahmini 400 uçağımızın 300’ü yeni havalimanına ayırırsak 100’de Sabiha Gökçen’de olur” dedi. THY’nin önümüzdeki dönem hedefleri hakkında konuşan Kotil, “Dünya gelirinin yüzde 4’ünü havacılık oluşturuyor. Önümüzdeki 20 yılda bu sayılar katlanacak. Sivil havacılık filosu, pilot sayısı ve teknisyen sayısı 2.5 kat artacak. Bu süreçte 500 bin pilot ve 500 bin teknisyene ihtiyaç duyulacak. Biz 100 yılda yaptığımızı 20 yılda yapıyoruz” dedi.
 
Kudüs’e 1 milyon kişi bile taşırız
 
TÜRSAB’ın 2015 yılını Kudüs yılı ilan etmesi ve Türk şirketlerinin destek vermesi halinde 100 bin Türk’ü Kudüs’e götürmeyi teklif etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kotil, “Biz zaten çok sefer yapıyoruz. Bu teklif de oldukça güzel bir teklif. Fiyatlarımız da son derece uygun. Paket turlar konusunda da gerekeni yaparız. Bu sene 56 milyon yolcu taşıyoruz. 100 bin değil 1 milyon yolcu bile taşırız, yardımcı da oluruz” diye konuştu.