Muhasebe krizinin vurduğu Toshiba, milyar dolarlık kâr skandalı sonrasında mali kayıtlarını gözden geçirmeye çalışırken son mali çeyrek için de zarar açıklamaya hazırlanıyor.
Toshiba, bu yıl mart ayında sona eren 2014 mali yılı için net zararı açıklayan kayıtlara ulaşmaya çalışıyor. Ancak tam bir rakam henüz belirtilmedi. Firma sözkonusu yıl için 6.66 trilyon yen (54 milyar dolar) yıllık satış ve 170 milyar yen operasyon kârı bekliyor.
Firma ayrıca direktörler kuruluna dışarıdan ünlü Japon işadamlarını atayarak kurumsal kültürünü geliştireceğini açıkladı. Önceki yöneticilerin kendilerine bağlı bulunan çalışanlara baskı yaparak kârlarını yüksek gösterdiği ortaya çıkmıştı. 
Firma ayrıca yönetim kurulu dışında denetim yapacak direktörlerin sayısını dörtle yedi arasında genişletmeyi planlıyor. Bu isimler arasında dünyaca ünlü firmaların patron veya yöneticileri de yer alacak. 140 yıllık firmanın eski yöneticilerinin 2008 mali krizinden beri her yıl kârını yaklaşık 1.2 milyar dolar oranında sistematik olarak şişirdiği ortaya çıkmıştı.